Genieten van heerlijke geuren in huis

Als je bent gaan shoppen en je hebt je weer eens helemaal laten gaan met het aankopen van geurkaarsen en geurstokjes, dan wil je deze meteen gaan gebruiken wanneer je thuiskomt. Er is niets zo gezellig als in de winter genieten van een lekker warme geur binnenshuis en in de zomer van een lekkere frisse geur in huis. En dit kan bijna niet beter dan met geurkaarsen en geurstokjes. Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van een heerlijke geur in huis? Wij leggen het even aan je uit!

2 uur branden

Heb je een nieuwe geurkaas gekocht met een heerlijke geur, dan wil je deze zo snel mogelijk gaan gebruiken. Uiteraard wil je niet om de zoveel tijd een nieuwe kaars moeten gaan kopen en wil je er ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Wel, bij je eerste gebruik let je er dan best op dat je je geurkaars minstens 2 uur aan een stuk laat branden. Dit zorgt ervoor dat de hele bovenste laag gezamenlijk smelt en dat je kaars ook gelijkmatig gaat opbranden. Wanneer je dat niet doet, dan brandt alleen het middelste stuk van je kaars weg en heb je langs de zijkant nog een heel stuk kaars over dat je moet weggooien.

Combineer geurkaarsen met geurstokjes

Je zou misschien kunnen denken dat het wat te veel van het goede is, maar niets is minder waar. Om nog meer geniet te hebben van een heerlijke geur in huis, kan je best geurkaarsen combineren met geurstokjes. Het zorgt er niet alleen voor dat er een lekkere geur in huis hangt, maar het zorgt er ook voor dat alle stoffen materialen in huis goed gaat ruiken. Zelfs ook je huid gaat zacht ruiken naar je favoriete geur. Geurstokjes zijn bovendien nog iets intensiever qua geur dan geurkaarsen en zorgen ervoor dat je huis maanden aan een stuk lekker ruikt!

Lont knippen na het branden

Wil je langer geniet hebben van je geurkaarsen, dan moet je ze wanneer je gaat slapen niet gewoon zomaar uitblazen. Het is het best om je lonten een stukje te gaan knippen en hier even de tijd voor te nemen. Knip de lont nog maar tot enkele millimeters lang. Dit gaat ervoor zorgen dat je lont niet gaat afbreken en dat je mooie kaars niet zwart kleurt. Wanneer je lont te lang wordt of deze te krom gaat staan, dan loop je het risico dat je kaars ongelijkmatig gaat smelten en je dus ook de helft moet gaan weggooien.

Kaarsen van zonnebloem was

Er wordt wel eens gezegd dat geurkaarsen niet echt goed zijn voor je gezondheid. Wil je er dus langer van kunnen genieten, dan kan je best kiezen voor geurkaarsen met zonnebloem was. Dit is niet alleen beter voor jezelf, maar ook beter voor het milieu. Bovendien kan jij hier ook extra van genieten, want zonnebloem was doet de geur van kaarsen extra naar voorkomen. Het gebruiken van een kaars van zonnebloem was heeft dus niets anders dan voordelen. Plaats je kaarsen ook nog eens 7 cm uit elkaar, zodat ze elkaars warmte niet over nemen en je kan helemaal gaan genieten van die heerlijke geuren!

Nog meer tips om milieubewuster leven waar te maken? Het stopt niet alleen bij milieuvriendelijke kaarsen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here