Sporten tijdens zeer warm weer: zo doe je het!

Wanneer de zomer eraan komt, letten we allemaal wat meer op ons eten en schieten we al eens wat vaker in beweging. We willen er toch allemaal goed uitzien in onze bikini of onze zwemshort? Maar hoe dichter de zomer komt, hoe meer kans er dus is op heel warm weer. Wil dit zeggen dat je niet meer kan gaan sporten tijdens extreem warm weer? Natuurlijk niet. Uiteraard kan je blijven bewegen met warm weer, houdt alleen rekening met de tips die je in dit artikel leest!

Luchtige sportkledij

Ga je een sportoutfit kopen en is het extreem warm weer? Let er dan op dat je een luchtige sportoutfit aanschaft. Wanneer je luchtige kledij draagt tijdens het sporten, dan krijgt het zweet uit je lichaam gemakkelijker de kans om te gaan verdampen. Hierdoor zal je lichaam sneller gaan afkoelen dan wanneer zweet niet verdampt geraakt. Kies voor kledij met vocht afdrijvende stoffen, zodat je niet nat bent tijdens het zweten. Dit is gewoon veel comfortabeler tijdens het sporten en je kledij gaat minder stinken. Kies ook voor lichtere kleuren van kledij, donkere kleuren zoals zwart trekken namelijk nog eens extra de zon aan.

Drink genoeg water gedurende de hele dag

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven en al zeker met zo’n warm weer. Wanneer je dan nog eens gaat sporten tijdens dat warme weer, moet je hier extra aan denken. Genoeg water drinken en dit gedurende de hele dag is extreem belangrijk. Neem een fles water mee tijdens het sporten en wanneer je eraan gaat beginnen, drink dan een halfuurtje op voorhand zeker nog genoeg water. Wanneer je dit niet doet, zal je gaan uitdrogen en daar kan je heel ziek van zijn!

Doe het rustig aan

Er wordt altijd gezegd dat we het tijdens erg warm weer wat rustiger aan moeten doen en dat is dus zeker en vast zo voor het sporten. Je mag natuurlijk blijven sporten, maar leg de lat wat minder hoog tijdens echt warme dagen. Start rustig en blijf een rustig tempo aanhouden, zonder te diep te gaan. Belangrijk bij erg warm weer en sporten is dat je je lichaam goed opwarmt. Op die manier kan je lichaam ook al wennen aan de zomerse temperaturen.

Drink elektrolytendrank

Als je gaat sporten, is het logisch dat je zweet. Je geraakt afvalstoffen kwijt, maar helaas ook meer dan dat. Mineralen verlies je ook tijdens het sporten en daarom is een elektrolytendrankje de ideale oplossing wanneer je gaat sporten bij warm weer. Deze drankjes zijn een boost van mineralen, kalium, chloride en natrium. Absoluut wat ons lichaam nodig heeft wanneer je aan het zweten bent. Tekorten worden aangevuld met zo’n drankje en in combinatie met water is het ideaal om je sportsessie goed door te komen! Daarbij komt ook nog eens dat deze drankjes niet vol zitten met suikers zoals de typische sportdrankjes die vaak gedronken worden.

Naast sporten tijdens warm weer, zijn er nog genoeg manieren om af te vallen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here