afvallen

Afvallen kan op een tal van manieren en er zijn veel boeken geschreven over de beste manier om af te vallen. Toch werkt de ene manier een stuk beter voor de een dan voor de ander. Afhankelijk van jouw doelgewicht en wat je precies wilt bereiken, zal de ene manier een stuk beter bij je passen. Maar wat is nu een goede manier om gezond af te vallen? Wat kun je doen om je goed voor te bereiden als je gaat afvallen?

Een goede voorbereiding is van belang

Als je van plan bent om te gaan afvallen, is het belangrijk om niet zomaar te beginnen met weinig eten, maar om je goed voor te bereiden. Begin met het meten van je gewicht, BMI en de omtrek van je middel. Hierdoor weet je precies wat je startwaardes zijn en kun je ook een realistisch streefgewicht kiezen. Een van de meest gemaakte fouten is om doelen te stellen die vrijwel onhaalbaar zijn. Denk ook niet dat je kilo’s per week af dient te vallen; dit is namelijk helemaal niet gezond. Houd ongeveer een halve kilo tot een kilo per week aan om op een gezonde manier af te vallen én het beter vol te houden.

Gezonder eten en meer bewegen

Vrijwel elke gezondheidscoach heeft een andere manier gevonden om af te vallen. Toch is het vaak niet verstandig om je aan een tal van regels proberen te houden, aangezien deze moeilijk vol te houden zijn. Afvallen is simpel in theorie: je moet zorgen dat je minder energie binnenkrijgen dan je verbruikt, waardoor je gewicht afneemt. Dit kun je dien door drie belangrijke zaken te onthouden: gezonder eten, minder eten en meer bewegen.

Gezonder eten: de Schijf van Vijf

Om te werken aan een goed gewicht, zul je gezond moeten eten. Niet alleen de hoeveelheid die je eet heeft invloed op je gewicht, maar ook de hoeveelheid calorieën die in het eten zitten. Vermijd daarom ongezonde tussendoortjes zoals snoep, koek en gebak. Mijdt producten met veel vet en suiker en focus op verse groente en fruit, magere vleessoorten, peulvruchten, noten, melk en volkoren brood.

Minder eten van groot belang

Een van de belangrijkste zaken bij afvallen is om minder te eten. Gezonde mannen hebben gemiddeld zo’n 2500 kilocalorieën nodig en vrouwen zo’n 2000. Als je wilt afvallen is het als man goed om 1800 kilocalorieën en als vrouw 1500 aan te houden. zorg dat je regelmatig eet, waardoor het hongergevoel minder ruimte krijgt en je minder zin hebt om te gaan snacken.

Ga meer bewegen

Naast je voeding is ook beweging van belang om fit en gezond te worden en te blijven. Het is zaak om zo vaak en intensief mogelijk te bewegen om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Het advies is om ten minste 60 minuten per dag actief te zijn en dit elke dag van de week vol te houden. Neem bijvoorbeeld vaker de fiets of wandel naar de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here