Op reis in eigen land: Oostende ontdekken

Oostende, koningin der badsteden. Of je nu voor een dag wil uitwaaien of er liever wat langer tussen uit wil, in Oostende vind je alles wat je nodig hebt.

Met de trein naar Oostende…

Je kan op verschillende manieren naar Oostende reizen. Uiteraard kan je met de auto gaan, maar hou er dan rekening mee dat je ook parkeerplaats zult moeten vinden. In het centrum van Oostende zijn heel wat parkings voorzien, maar deze zijn over het algemeen betalend. Oostende heeft ook een treinstation. Wanneer je hier uitstapt, kan je de wind al horen tikken in de zeilen van de bootjes die er vlak bij in de haven aangemeerd liggen. Zowel het strand als het stadscentrum van Oostende zijn op wandelafstand van het treinstation.

Dagtrippers

Als je voor één dag richting de Noordzee trekt, zijn er verschillende dingen die je kan doen in Oostende. Er zijn verschillende stranden, een hele hoop terrasjes en als je wil shoppen kan je in het stadscentrum terecht. Wil je graag echt uitwaaien, wandel dan de recent aangelegde pier eens op. Deze geeft een mooi zicht op de zee, de haven en als je geluk hebt kan je er ook zeehonden spotten.

Kindvriendelijke badstad

Oostende is een stad die jong en oud kan bekoren. Op de stranden zijn er veel herkenningspalen voorzien zodat je goed weet waar je je geïnstalleerd hebt. Je zal verschillende emoticons kunnen herkennen, waaronder ook het “lachend kakske”; dolle pret voor je ukjes! Op sommige stukken strand is een paadje aangelegd voor rolstoelgebruikers, zodat zij ook gemakkelijk wat verder het strand op kunnen. Ook voor kinderwagens is dit ideaal.
In bijna elk restaurant is er een kindermenu voorzien. Wil je graag wat extra animatie, stap dan eens binnen bij ‘Le Touquet’, een klein restaurantje op de dijk. De kaart is beperkt, maar er zijn wel vegetarische en veganistische maaltijden voorzien én er is een ballenbad voor de kinderen. Zo kunnen zij spelen terwijl ze op hun eten wachten en kan jij ondertussen rustig van je cocktail nippen.

Logeren in Oostende

Net zoals in elke badstad, zijn er in Oostende ook tal van mogelijkheden om te overnachten. Er zijn hotels, B&B’s, vakantiehuisjes, appartementen (al dan niet met zeezicht), … Bekijk ook zeker de mogelijkheid om net buiten Oostende zelf te logeren. In de deelgemeenten van Oostende kan je ook heel mooie en degelijke huizen en appartementen huren aan een lagere prijs dan enkele kilometers dichter bij de zee. Vanuit de deelgemeenten bevind je je nog steeds dicht genoeg bij de zee om te voet naar daar te kunnen gaan.

Hoogtepunten

In Oostende valt veel te ontdekken, denk maar aan het grote Mercatorschip, het James Ensorhuis en Mu.ZEE. Vaak zijn er ook fototentoonstellingen en je kan er ook een wandeling langs de “Street Art” maken. Uiteraard kan je ook overal gocarts huren om zo de dijk te verkennen. Vergeet zeker de vistrap niet te bezoeken; de lekkerste verse vis en garnalen kan je hier vinden. Vlak bij de vistrap staat ook een prachtige draaimolen; ideaal voor je kindjes om de dag hier af te sluiten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here