Wat is er allemaal te beleven aan onze Belgische kust?

Het laatste jaar hebben we meer dan ooit vakantie in eigen land ontdekt. Wanneer het weer mocht, trokken we massaal naar de kust of naar de Ardennen. Vaak was dit zodat je even kon uitwaaien, maar welke bezienswaardigheden zijn nu echt een trip naar onze Belgische kust waard?

Natuurreservaat ’t Zwin in Knokke

Knokke wordt beschouwd als een van de meer mondainere kustplaatsen. Het is ook de duurste kustgemeente wat betreft vastgoed. Naast de luxere uitstraling heeft Knokke nog een trekpleister die zeker het bezoeken waard is: het natuurreservaat ’t Zwin. Je kan er een, al dan niet begeleide, rondleiding volgen langs heel wat kijkhutten en verblijfplaatsen van verschillende soorten vogels. Daarnaast kan je in de luisterhut de geluiden van verschillende vogels horen. Bovendien kan je ook van de rust genieten op het blotevoetenpad. Je kan kiezen uit twee verschillende wandelingen waarbij je enkel maar een open vlakte rondom je ziet. Ideaal om tot rust te komen na een drukke werkweek. Een ticket voor het park kost slechts tien euro en je kan er een hele dag verblijven.

Fort Napoleon in Oostende

Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Fort Napoleon in Oostende. Je kan er een verhalenparcours volgen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en de oorlog. De standaardprijs voor een bezoek is negen euro. Kinderen of groepen met meer dan tien personen krijgen korting. Bovendien is er ook een infopunt van Toerisme Oostende waar je met alle vragen over evenementen en voorstellingen terecht kunt.

Sea Life in Blankenberge

In Blankenberge bevindt zich de aquatische dierentuin Sea Life. Er zitten meer dan tweeduizend dieren die verspreid zijn over meer dan vijftig verschillende aquaria. Elk aquarium is ook ingericht volgens een bepaald thema. Daarnaast kan je ook verschillende voedermomenten bijwonen van onder meer de zeeleeuwen en de zeehonden. Wanneer je een ticket online koopt, kost dit 20 euro.

Plopsaland in De Panne

Wanneer je kinderen hebt, is een uitstap naar De Panne, meer bepaald naar Plopsaland, zeker een must. Het is een themapark waar kinderen zich kunnen uitleven in meer dan twintig verschillende attracties. Bovendien ligt het maar op een vijftal minuten rijden van het strand. Een leuk familieweekend is hier zeker een optie!

Een ticket voor volwassenen en kinderen groter dan één meter kost 41,50 euro. Voor kinderen kleiner dan 85 centimeter is de toegang gratis. Voor kinderen groter dan 85 centimeter, maar kleiner dan één meter kost een ticket voor het park 15,50 euro.

Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden. Elke kuststad heeft zijn eigen trekpleister en is dus zeker het bezoeken waard.

Vind hier nog meer inspiratie om op citytrip te gaan in eigen land!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here