Op citytrip in eigen land

Door het welgekende virus kunnen we ons niet meer opladen aan al die leuke dingen die daarvoor vanzelfsprekend waren: Iets gaan eten of drinken op een gezellig terras, gaan bowlen met vrienden, genieten van een optreden, laat staan op reis gaan. Reizen naar het buitenland is een penibele zaak geworden, dus… waarom geen vakantie in eigen land? Bekende steden bezoeken of onbekende pareltjes binnen een straal van 20 km ontdekken kan meer voldoening geven dan een dure exotische reis ondernemen waar we meestal alleen maar stress van krijgen. Herkenbaar?

Enkele steden die het ontdekken waard zijn

Brugge: Deze stad is wereldberoemd om haar cultuurhistorisch patrimonium. De prachtige historische binnenstad is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Romantisch varen met een bootje op de Reie tussen al die prachtige historische gevels is zeker de moeite waard. Breng zeker een bezoek aan het Minnewater, een meertje waar rondzwemmende zwanen een vertrouwd en romantisch beeld zijn. Bezoek ook het Uilenspiegelmuseum, de gekende stadsheld bij uitstek, en het Groeningermuseum, waar je werken van de Vlaamse Primitieven kan bewonderen. Het Belfort geeft je een mooi uitzicht over de hele stad.

Tongeren: Gelegen in de fruitstreek van Haspengouw met zijn glooiende heuvels, vind je de stad Tongeren. Je kan in deze natuurpracht mooie wandelingen maken en je ergens in het buitenland wanen. De Romeinen maakten Tongeren tot de oudste stad van België. Bezoek daarom zeker de authentieke Romeinse stadsomwalling van 4,5 km! Een bezoek aan het Gallo-Romeins museum is een aanrader. Momenteel loopt de tentoonstelling “oog in oog met de Romeinen” van 6 februari t.e.m.1 augustus 2021. Tongeren heeft een gezellige stadskern waar je je even gezellig kan nestelen naast onze historische held Ambiorix.

Antwerpen: Antwerpen, dé stad aan de Schelde heeft veel te bieden. Een bruisende stad waar een rijk historisch verleden en moderne cultuur hand in hand gaan. Bezoek daarom het Rubenshuis, het kasteel “het Steen”, het DIVA (museum voor diamant, juwelen en zilver), het MAS (museum aan de stroom) en het modemuseum. De gotische Onze- Lieve- Vrouwenkathedraal is eveneens een bezoek waard. Antwerpen heeft een gezellige binnenstad met gezellige winkeltjes waar het leuk flaneren is. Vergeet niet even te passeren langs de “Vlaeykensgang”!

Charleroi: Deze stad is een buitenbeentje. In 2008 nog werd ze uitgeroepen tot “lelijkste stad van de wereld”! De stad liep jaren gebukt onder het troosteloze uiterlijk van de verlaten staal-en mijnindustrie. Toch is deze stad haar jurk aan het opsmukken. Ze is de bakermat van de industriële ontwikkeling en dat houdt ze in ere. Een grauwe fabriekshal is omgebouwd tot een hippe disco. Het zwarte mijnafval is verwerkt tot groene heuvels, waar je een prachtig zicht hebt over de stad. Je kan er ook de mijnen van Marcinelle bezoeken. Trendy en hippe café’s verschijnen in het stadsbeeld, waar ook de street art opvalt. Een fietsennetwerk doorkruist het hele, ook groene grondgebied rond de stad. Charleroi is de versmelting van een dynamische en creatieve stad in volle ontwikkeling met de resten van een grauw verleden. Dat geeft haar een bijzondere en originele uitstraling! Het ontdekken waard!

Reizen tijdens Corona: het kan dus zeker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here