Reizen tijdens Corona, hoe pak je dat aan?

Dat 2020 geen jaar was zoals elk ander jaar, dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Alleen al het feit dat je waarschijnlijk niet op vakantie bent kunnen gaan door Corona, zorgt er al voor dat het een jaar apart was. Maar soms is de nood toch hoog en moet je er echt even tussenuit. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en spanning om de batterijen opnieuw op te laden. Een paar dagen naar het buitenland, meer heb je soms niet nodig om er daarna weer volop tegenaan te kunnen. Maar reizen tijdens Corona, is dat wel zo slim en hoe pak je dat aan?

Laat jouw bestemming wel reizigers toe?

Je kan dan wel op vakantie willen gaan naar die favoriete bestemming van jou, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook effectief zal gaan. Voor dat je op vakantie vertrekt, is het in deze tijden erg belangrijk om eerst te checken of je wel naar het land van jouw bestemming mag reizen. De kans is heel groot dat op jouw bestemming nu geen toeristen worden toegelaten en dat de grenzen van dat land gewoon dicht zijn. Online kan je heel gemakkelijk vinden welk land zijn grenzen open heeft en onder welke voorwaarden je naar dit land mag komen. Je kan er ook vinden wat de huidige Corona toestand in het land is en dan kan je nog altijd zelf kiezen of je er effectief naar toe reist of niet.

Controleer de voorwaarden en regels

Om in deze tijden op vakantie te kunnen gaan, moet je wel wat over hebben. Het is aangeraden om op tijd de regels en voorwaarden van het land te controleren indien de grenzen er open zijn. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een negatieve Corona test moet kunnen voorleggen wanneer je ter plekke bent om het land binnen te kunnen komen. In sommige landen kan het ook zijn dat je alvorens je vertrekt 10 dagen in quarantaine moet gaan en dat je zelfs nog niet helemaal vrij bent om te gaan en staan waar je wilt als je toekomt in het land van jouw keuze. Kijk dit dus allemaal goed na en overweeg voor jezelf of het dat allemaal de moeite waard maakt voor jou.

Kijk het reisadvies na

Wat je ondertussen wel al zal weten, is dat elk land met kleurcodes werkt. Groen betekent dat je nog steeds naar de bestemming kan gaan, maar dat je wel de huidige hygiëne- en afstandsregels moet blijven volgen. Oranje wil zeggen dat er toch een verhoogde waakzaamheid is en dat je wel op reis kan gaan naar het land van bestemming mits een test en eventueel quarantaine. Rood wil zeggen dat het reizen naar dit land echt wordt afgeraden of zelfs gewoon niet mogelijk is, omdat de Corona toestand het er niet toelaat. Niet-essentiële reizen worden dan vaak gewoon niet toegestaan. Controleer dus altijd het reisadvies van de bestemming van jouw keuze.

Is alles veilig genoeg om toch op vakantie te vertrekken? Begin je vakantie dan al met een pak minder stress dankzij goede inpaktips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here