inpakken tips

Het lijkt misschien even behelpen, zo’n klein koffertje, maar er zitten grote voordelen aan het reizen met enkel handbagage:

    • Veel vluchten hebben alleen handbagage inbegrepen in de prijs, dus dat maakt reizen met slechts handbagage stukken goedkoper.
    • Verder kun je met je handbagage zo doorlopen naar de gate en bij aankomst direct naar de uitgang. Je hoeft niks in te checken van tevoren en hoef je niet te wachten tot de koffers uit het ruim eindelijk op de band liggen.
    • Met een handbagekoffertje reizen is veel minder gedoe, gezeul en gesleep dan met een grote koffer.
    • Het dwingt jezelf om goed na te denken over het inpakken en geen onnodige spullen mee te nemen.

Maar hoe pak je je handbagagekoffer zo efficiënt mogelijk in? Hier volgen vier inpaktips.

1. Kijk naar de maximale afmetingen

Zorg ervoor dat het koffertje wat je meeneemt de maximale afmetingen beslaat, zo kun je genoeg meenemen. Ook mag je van veel luchtvaartmaatschappijen, naast je handbagagekoffer, ook een accessoire meenemen. Kijk goed naar de regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, want er zijn verschillen in de eisen. Maar meestal betekent dit dat je makkelijk nog een normale rugzak mee kunt nemen naast je koffertje.

2. Kijk naar wat je écht nodig gaat hebben

Afhankelijk van de duur van je vakantie en je bestemming, kan het antwoord op deze vraag verschillen per persoon. Ga na welke activiteiten je gaat doen en welke kleding daarvoor geschikt is. Probeer kleding mee te nemen die op verschillende manieren gecombineerd kan worden. Dus neem niet een broek mee waar maar één T-shirt op past, maar probeer van elk kledingstuk verschillende combinaties te maken. Als je langer wegblijft kun je uitzoeken of er misschien gelegenheid is om te wassen op je vakantieadres. Dat scheelt een hoop kleding. Ook handdoeken wegen veel en daar wordt in het hotel vaak al voor gezorgd.

3. Pak slim in

De manier waarop je inpakt bepaalt hoeveel ruimte je gaat hebben in je koffer. Een gouden tip is: Rol je kleding op, in plaats van het te stapelen. Door het oprollen van je kleden gaat geen onnodige ruimte verloren en past er opeens veel meer in de koffer. Door zelfs je sokken en onderbroeken op te rollen creëer je de mogelijkheid om alle gaatjes goed op te vullen. Er zijn voorwerpen die veel ruimte innemen, zoals schoenen. Door je schoenen op te vullen, met bijvoorbeeld sokken, wordt zelfs die ruimte goed benut. Leg bepaalde ‘zware’ kleding apart, deze kun je het beste dragen tijdens de reis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je wandelschoenen, een zware spijkerbroek, een vest of een jas.

4. Stop de koffer (nog) niet helemaal vol

Zorg ervoor dat de koffer niet op knappen staat als je naar je vakantiebestemming gaat. Op vakantie is het altijd leuk om souvenirs te kopen. Deze kun je dan met een gerust hart kopen en ook gewoon meenemen naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here