Voor eens en voor altijd: zo epileer je je wenkbrauwen!

Wij vrouwen kennen er alles van: het gesukkel om eindelijk die mooie prachtige wenkbrauwen te krijgen. Helaas moeten we er vaak wel wat voor over hebben en dan is het eindresultaat meestal nog niet eens zo geweldig. Want hoe moet je nu op een juiste en deftige manier je wenkbrauwen epileren? Zijn er tips en trucs? Oh ja, die zijn er zeker en vast! Wil jij weten hoe je nu eindelijk die perfecte wenkbrauwen krijgt door epileren? Lees dan vooral snel, maar aandachtig verder!

Bepaal de vorm van je wenkbrauwen

Aan het epileren van je wenkbrauwen begin je best niet zomaar zonder enige voorbereiding. Het is noodzakelijk om afhankelijk van welke vorm van gezicht je hebt, eerst de vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Dit doe je door een boog te trekken rond je wenkbrauwen. Al de haartjes die buiten deze boog vallen, moeten geëpileerd worden! Wat je best kan doen om de pijn wat te verzachten, is de wenkbrauwen en de huid errond wat natmaken met een koude washand of met een ijsblokje, dit verdooft de huid wat en maakt de pijn van het epileren minder scherp.

Hoe wenkbrauwen epileren?

Als we je al een eerste tip mogen geven bij de start van je wenkbrauwen te epileren? Doe dit best wanneer je net uit de douche of uit bad komt! Je poriën zijn op dat moment geopend en het zal ervoor zorgen dat haartjes gemakkelijker van de huid loskomen. Trek vervolgens je huid strak met twee vingers om haartje per haartje te gaan epileren. Doe dit aan de hand van korte, maar wel krachtige bewegingen en ga heel nauwkeurig te werk. Neem het haartje zo dicht mogelijk bij de wortel vast, zo gaat het minder snel terug groeien en breekt het ook niet. Om niet te veel pijn te hebben op dezelfde plek, doe je eerst een paar haartjes rechts, dan weer links en zo de hele tijd verder.

Manieren om te epileren

Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen te epileren. Veel mensen doen dit gewoon met een scheermesje, maar dat raden we echt wel af. Het best is om gewoon een pincet te gebruiken om je wenkbrauwen te epileren. Eenvoudig en goedkoop en heel effectief! Lijkt het je toch een grote stap om zelf je wenkbrauwen te gaan epileren? Dat begrijpen we best, je kan misschien overwegen om de eerste keer door een schoonheidsspecialiste te laten doen. Zij kan dan aan jou laten zien hoe je dat het best doet en de volgende keer kan je het dan misschien een keer zelf proberen.

Na het epileren

Wanneer je je wenkbrauwen het geëpileerd, leg ze dan terug in vorm met een wenkbrauwborsteltje. Corrigeer hier en daar wat moest dit nodig zijn. De kans is groot dat je huid wel wat rood zal zien rond je wenkbrauwen, maar dit is perfect normaal! Wanneer je je wenkbrauwen wil gaan epileren, omdat je naar een feestje gaat, doe je dit best de avond voordien en niet diezelfde avond nog!

Bij mooie wenkbrauwen hoort natuurlijk een mooie, strakke jonge huid: zo krijg je ze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here