Koken voor grote groepen? Zo begin je eraan

Als je een feestje organiseert voor een grotere groep mensen zoals een verjaardagsfeestje, dan is het de bedoeling dat je een fijne tijd beleeft. Dit is vaak wel zo voor je gasten, maar het vergt voor de organisator wel wat stress. Zeker wanneer er ook gegeten wordt op jouw feestje kan dit voor extra stress zorgen. Wat ga je klaarmaken, wie lust wat en hoe krijg je het allemaal gedaan tussen alle andere voorbereidingen. Geen stress, met deze handleiding tover jij heerlijke gerechten op tafel voor de grootste groepen!

Goed inplannen

Een maaltijd koken voor een grote groep vraagt wel wat tijd en dit moet je daarom op voorhand inplannen. Het is aangeraden om op tijd te beginnen koken voor de maaltijd en lijstjes te maken met wat je wanneer gaat doen. Belangrijk is om goed voorbereid te zijn. Weet hoeveel gasten je verwacht, welke gerechten je wil maken en welke ingrediënten je ervoor nodig hebt. Wat heb je al en wat moet je nog gaan kopen. Kijk ook op voorhand goed na of je voldoende bestek hebt en of er genoeg borden, glazen en decoratiemateriaal is.

Bereid gerechten op voorhand

Natuurlijk kies je er ook een beetje zelf voor hoe moeilijk of hoe gemakkelijk je het jezelf maakt. Je kan kiezen voor een simpel hoofdgerecht, maar je kan ook verschillende bijgerechten of desserts maken. Dit krijg je vaak niet allemaal op een dag gedaan, dus is het belangrijk om al een deel op voorhand klaar te maken. Bij een ovenschotel kan je al veel op voorhand maken zodat je hem op het moment zelf enkel de oven hoeft in te schuiven. Ook een buffet met koude gerechten is ideaal om zoveel mogelijk op voorhand te kunnen doen.

Houdt rekening met je gasten

Wil je nog meer stress en fiasco’s vermijden? Houdt dan rekening met je gasten. Houdt rekening met mogelijke allergieën of vegetariërs. Is er iemand met een lactose intolerantie bij? Weet dit allemaal goed op voorhand, zodat je hier rekening mee kan houden en je niet allemaal verschillende gerechten op tafel moet toveren om aan iedereen zijn wensen te kunnen voldoen. Kies je recepten dus heel zorgvuldig.

Kies voor producten van bij ons

Je wil je niet blauw betalen aan ingrediënten, maar je wil toch een heerlijke en kwaliteitsvolle maaltijd op tafel zetten? Kies dan voor producten van bij ons. Koop je ingrediënten rechtstreeks van de boer of ga voor traditionele streekproducten. Wanneer je producten koopt die seizoensgebonden zijn, kan je vaak heel wat besparen.

Hou het simpel

Ben je absoluut geen keukenprins of keukenprinses of heb je gewoon geen zin om uren in de keuken te staan? Geen probleem, houdt het dan gewoon eenvoudig. Kies voor eenvoudigere gerechten waar je niet veel werk aan hebt. Je gasten gaan echt niet slecht gezind zijn wanneer ze een kaasschotel of kaasfondue voorgeschoteld krijgen! Zo beleeft iedereen een leuke tijd en bespaar jij je al die onnodige stress in de keuken.

Met deze snelle kooktips bereid jij in geen tijd een heerlijke maaltijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here