pasta snelle maaltijd

Vlieg jij ook altijd heen en weer tussen je werk, de sportschool en je sociale leven? Dan weet je dat een gezonde avondmaaltijd er al snel bij door schiet. Even snel wat in de magnetron gooien, of onderweg nog een maaltijd scoren. Het is erg makkelijk, maar niet altijd even gezond. Dit artikel geef je tips om super snel een maaltijd te maken, die ook nog eens gezond is.

De snelle maaltijd

Het is handig om een paar snelle maaltijden achter de hand te hebben die je graag maakt. Zo kan je met voorgesneden groente heel snel een pasta of rijst gerecht klaar maken. Voeg een eiwitbron toe, en binnen een kwartier staat er een gezond maaltijd op tafel. Voorgesneden groente kun je ook in de vriezer bewaren, zodat je altijd iets op voorraad hebt voor de dagen dat je haast hebt.

Restjes soep

Vaak heb je juist op deze drukke dagen geen goed gevulde koelkast om snel een rijst of pasta gerecht in elkaar te zetten. Wil je snel iets gezonds neerzetten, dan werkt een soep met alle restjes ook erg goed! Met twee worteltjes, een restje prei, een paar aardappeltjes en wat linzen zet jij zo een goed gevulde soep in elkaar.

De opwarm maaltijd

Sommige dagen zijn zo druk dat je zelf geen tijd hebt voor een snelle kookmaaltijd. Op deze dagen is het handig om eten in huis te hebben wat je altijd makkelijk kan opwarmen. Weet je de dag van te voren al dat je weinig tijd gaat hebben? Kook dan eens een dubbele maaltijd, zodat je de dag erna alleen maar het eten hoeft op te warmen.

Geen restjes meer

Heb je een keer een restje eten over? Gooi deze dan in de vriezer. Zo heb je op dagen dat je snel moet, altijd nog een paar gezonde restjes in de vriezer zitten die je op kan warmen. Behalve dat het makkelijk is, gaat het ook nog eens voedselverspilling tegen.

Georganiseerd eten

Begint avond eten maken bij jou structureel een probleem te worden? Denk dan eens na over meal-prepping. Dit is een trend uit de fitness wereld waarbij mensen in het weekend de maaltijden voor de hele week klaarmaken. Je hoeft dan maar een dag per week te koken en maakt direct voor de rest van de week je eten klaar. Zo hoef je ’s avonds nooit meer na te denken over je avondeten, maar staat er altijd iets klaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here