vrouwen werken samen op kantoor

De boekhouder van Ebenezer Scrooge had het beslist niet makkelijk met lange werkdagen in een donker en koud kantoor, waar de kachel zelden aan mocht. De staande lessenaar zal zijn werkprestaties vast ook niet verbeterd hebben. Het was echter een tijd dat werkgevers dachten dat ieder soort van comfort alleen maar zou afleiden waar het echt om ging: productiviteit. Inmiddels heeft wetenschappelijk onderzoek anders uitgewezen. Sfeer op kantoor zorgt voor betere prestaties en meer inspiratie. Hieronder een aantal bijzondere tips.

1. Kunst op kantoor

Kunst is gedurende de gehele geschiedenis van de mensheid een inspiratiebron geweest. Uiteraard geldt dat ook op kantoor. Kies daarbij een stijl die ook iets zegt over de organisatie. Het hoeven niet de onbetaalbare kunstschatten te zijn van de multinational of de grote collectie van een bank of de overheid. Kunst is er in alle soorten en maten en heel persoonlijk. Geef de medewerkers inspraak maar kies zelf de grote lijn om tot een eenheid te komen.

2. Kantoormeubelen

Hopelijk voel jij je geen Scrooge als je door de diverse kamers op het kantoor loopt. Medewerkers op kantoor lopen risico’s met betrekking tot hun gezondheid als de kantoormeubelen niet voldoen aan de regels voor de ergonomie. Het is nu eenmaal een feit dat veel personeelsleden klachten kunnen krijgen als ze te lang in een verkeerde werkhouding zitten zonder dat ze dat zelf merken. Neem eens contact op met een specialist op dat gebied. Als je voor nieuwe kantoormeubelen kiest, kunnen deze ook de sfeer en het comfort op kantoor aanzienlijk verhogen.

3. Gadgets voor kantoor

Een beetje humor op kantoor kan je best gebruiken en dat kan met een aantal gave gadgets. Uiteraard gaat het daarbij om functionaliteit met een glimlach. Wat dacht je van een bestek in de vorm van pennendoppen, dat maakt de lunch toch wat vrolijker. Ook zijn er natuurlijk cup-houders voor de rand van je bureau of een achteruitkijkspiegel op je computer. Het gaat uiteraard om de sfeer en soms is een praktische toepassing ook niet weg.

4. Lounge- en koffieruimte

Als er voldoende ruimte op kantoor beschikbaar is, gebruik deze dan om wat speciale lounge- of koffiehoekjes in te richten. Natuurlijk is het daarbij niet te bedoeling dat daar de prestaties van de favoriete voetbalclub langdurig worden geanalyseerd. Deze ruimtes zijn bedoeld even te kunnen ontspannen of als ontmoetingsplek. Afhankelijk van het kantoor kan hier ook werkoverleg plaatsvinden of kunnen bezoekers worden ontvangen. Het gaat daarbij om sfeer zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

5. Verlichting

Er is uiteraard niet beter dan daglicht voor prestaties op kantoor. Mensen zijn dagdieren en presteren optimaal bij het blauwe licht dat iedere ochtend weer ontstaat bij het opgaan van de zon. Maak dan ook optimaal gebruik van de mogelijkheden die het gebouw je biedt. Shutters of andere sfeervolle raamdecoratie kunnen er voor zorgen dat de lichtinval op ieder moment optimaal kan worden bijgesteld. Bij kunstlicht kies je uiteraard voor alternatieven voor dat kille licht van tl-buizen. Er zijn vele opties voor gezellige kantoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here