kantoortuin

De kantoortuin heeft zijn langste tijd gehad. Inrichters, vormgevers en kenners van arbeidsproductiviteit geven het aan. In grote, open werkruimtes hebben mensen last van stress, lawaai en concentratieverlies. Verzuim, overspanning en gebrekkige productiviteit zijn dan het resultaat.

Afleiding

Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat het brein zeer gevoelig is voor afleiding. Elke telefoon die op de achtergrond gaat kan voor afleiding zorgen. Natuurlijk kunnen kantoortuinen de samenwerking verbeteren en leveren ze besparingen op qua huisvesting, maar de vraag is of deze winst opweegt tegen de kosten die gepaard gaan met de continue afleiding door gesprekken van collega’s of langslopende collega’s.

Tuin

Grote ruimten zijn efficiënt en dus voordelig in te richten. Zeker als werkplekken flexibel bezet worden. Hoe flexibel en gedigitaliseerd werk inhoudelijk ook is geworden, velen zitten iedere dag toch op dezelfde plek. En daar hebben ze iedere dag last van geluid en van gebrek aan controle over de omgeving voor wat betreft licht, lucht en temperatuur. In principe dient het woord tuin ook betekenis te krijgen zoals planten en dat klimaat en akoestiek op orde zijn.

Diversiteit

Een goede werkomgeving is er dan ook één waar echte keuze is, echte flexibiliteit en vooral voldoende capaciteit. Niet alleen open werkplekken, maar ook gesloten werkunits waar je discreet en geconcentreerd kunt werken. Albeka kantoormeubelen richt werkplekken in van vergaderplekken tot plekken waar je solo kunt werken in alle rust.

Lees ook: hoe start je succesvol een webshop?

Thuis

We gaan sowieso veel meer thuiswerken, of op locatie dichter bij huis. Twee of drie dagen per week op kantoor is meer dan genoeg. Verder komen we per toerbeurt naar kantoor. We zullen ook meer moeten spreiden: af en toe op zaterdagen en zondagen werken bijvoorbeeld, maar vooral op woensdagen en vrijdagen.

Het kantoor is er niet meer om te werken, maar om collega’s te ontmoeten als in een gezellig café waar je over nieuwe ideeën hoort. Het werkelijke werk doe je thuis. Dat betekent een fijne werkplek, minder files, minder in de trein met mondkapje en minder kantoorstress.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here