Hoe een succesvolle webshop opstarten?

Denk je dat je het gat in de markt gevonden hebt? Wil je je in de online verkoop storten en een eigen webshop starten? Dat kan perfect, maar houdt er rekening mee dat het niet zo eenvoudig is als je denkt. De onlineverkoopwereld barst immers van de concurrentie en daarom moet je er echt wel uitspringen met jouw webshop. Je moet met tal van zaken rekening houden en wanneer je er niets van kent, is het niet onverstandig om je te laten omringen door professionals. Uiteraard kan je wel proberen zo veel mogelijk zelf te doen, wij zetten even op een rijtje waar je zeker in moet uitblinken!

Ga voor een specifieke niche

Wanneer je een webshop wil starten in kledij, dan kan je zelf al wel raden dat het niet zo gemakkelijk zal worden. Online kledingwinkels zijn er in overvloed en je moet gaan opboksen tegen de grote concurrenten. Je wilt bij het opstarten van jouw webshop uiteraard toch dat het een gigantisch succes wordt? Richt je daarom op iets specifiek en uniek. Ga echt heel diep in een bepaalde niche, want dan heb je meer kans dat er weinig of geen concurrenten zijn. Hoe minder concurrenten, hoe groter de kans dat ze bij jou terechtkomen voor hetgeen ze willen!

Kies unieke en goede keywords

Een goede webshop valt of staat met keywords. Keywords zijn namelijk zoekwoorden die mensen intypen in Google. Hoe unieker en specifieker deze zijn, hoe meer kans je hebt dat mensen op jouw webshop terecht komen als ze deze zoekwoorden ingeven. Het best is om op voorhand een zoekwoordenonderzoek te doen in jouw niche. Zo weet je waar vraag naar is en op welke zoekwoorden heel veel wordt gezocht, maar nog niet of amper worden gebruikt. Op die manier ga jij automatisch de mensen vlugger bereiken.

Zorg voor unieke content

Uniek zijn en eruit springen is echt wel iets dat je moet doen, wil je het kunnen maken in de onlinewereld. Google is enorm slim en hoe leuker hij jouw webshop vindt, des te hoger hij zal gaan scoren in Google. Des te hoger je scoort, des te sneller mensen op jouw webshop uitkomen wanneer ze iets zoeken in jouw niche. Zorg er dus voor dat je unieke paginatitels en teksten op je webshop hebt staan. Google houdt absoluut niet van kopies en dubbele teksten. Wees dus uniek en schrijf je teksten zelf. Heb je hier geen verstand van? Laat ze dan schrijven door ervaren copywriters.

Linkbuilding is noodzakelijk

Nog iets waar je in moet uitblinken wil je een succes maken van jouw webshop, is linkbuilding. Linkbuilding zijn links die jij plaatst of laat plaatsen door externen. Wanneer je een samenwerking aangaat met externen en ervoor zorgt dat zij een link van jouw webshop op hun site plaatsen, scoor je beter in Google. Webshops die naar jou linken dat ziet Google als een aanbeveling voor jouw webshop en dus ga je automatisch hoger scoren. Het liefst doe je dit met zoveel mogelijk webshops op verschillende manieren. Ook op je eigen webshop plaats je links die naar andere pagina’s binnen jouw webshop leiden. Hoe meer links zowel intern als extern, hoe leuker Google jouw webshop zal vinden!

Run je je webshop als bijbaantje? Lees dan snel tips over geld verdienen als bijbaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here