Maak van jouw bedrijf een veilige werkplek tijdens Corona!

Corona treft iedereen helaas erg hard. Is het niet mentaal of op vlak van gezondheid, dan is wel financieel. Heel veel bedrijven moeten helaas het onderspit delven in de strijd tegen Corona. Maar gelukkig kunnen heel wat bedrijven het hoofd wel nog boven water houden en kunnen zij na lange tijd de deuren weer opnieuw openen. Maar hoe zorg je er dan voor dat Corona het bedrijf buiten blijft en dat het voor werknemers een veilige werkplek wordt?

Anderhalve meter blijft de vuistregel

Het is iets waar experts al van het begin op drukken maar het is en blijft de vuistregel, ook voor bedrijven. Op anderhalve meter afstand blijven is een must wil je een veilige werkplek hebben voor jouw werknemers. Het is daarom ook belangrijk dat werknemers hier goed van op de hoogte zijn en dat ze weten dat er zo weinig mogelijk mag rondgelopen worden binnen het bedrijf en wanneer dit toch nodig is, dat de nodige afstand dan bewaart blijft!

Beschermingsmiddelen

Een bedrijf is verplicht om voor zijn werknemers de nodige beschermingsmiddelen te voorzien. Dit houdt onder andere in dat er voor iedereen mondmaskers moeten voorzien worden, eventueel ook handschoenen, beschermende kledij en spatbrillen. Het is ook belangrijk om de juiste looprichting binnen het bedrijf te bewaren, zodat mensen elkaar niet of toch niet te vaak hoeven kruisen. Breng daarom op de grond tape aan waaruit duidelijk op te maken is in welke richting er moet gelopen worden. Zo wordt het kruisverkeer tot een minimum beperkt.

Symptomen? Thuisblijven!

Het is als bedrijf belangrijk om symptomen bij werknemers op te sporen. Zo kan je veiligheid voor iedereen blijven bewaren. Meet daarom eerst werknemers hun koorts alvorens ze het bedrijf binnenkomen. Hebben ze een temperatuur van 37,5 graden of meer? Spoor dan werknemers aan om thuis te blijven. Het kan een voorbode zijn van Corona en mensen met symptomen blijven best gewoon thuis!

Houd de werkplek hygiënisch

Hygiëne is belangrijker dan ooit in deze tijden. Daarom is het belangrijk om ook de werkplek netjes en hygiënisch te houden. Reinig de werkplekken en arbeidsplaatsen voldoende en besteedt extra aandacht aan plaatsen die vaak aangeraakt worden, denk hierbij maar aan klinken. Ook is het aangeraden om regelmatig de ruimtes te ventileren en verluchten.

Thuiswerken mogelijk? Dan is het verplicht!

Het is echt een noodzaak om personeel zo veel mogelijk te spreiden. Nog beter zelfs is om het personeel waarbij het mogelijk is, thuis te laten werken. Dit is ook verplicht wanneer dit binnen jouw bedrijf mogelijk is. Wanneer een deel van het personeel echt niet kan thuiswerken, voorzie dan genoeg ruimte, zodat ze niet te dicht bij elkaar zitten en voorzie plexiglas schermen om tussen hen in te zetten.

Corona is en blijft een moeilijke periode voor iedereen en hopelijk is er stilaan licht aan het einde van de tunnel. Zolang dit nog niet blijkt te zijn, is het belangrijk dat we met zijn allen doen wat we kunnen om het zo veilig mogelijk te houden!

Zo zorg je voor de juiste hygiëne van plexiglas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here