plexiglas schoonmaken

We zien tegenwoordig heel erg veel plexiglas om ons heen. In de supermarkten, bouwmarkten en bij de kassa’s hangen plexiglas platen om ons te beschermen. Maar ook op televisie zien we deze schermen terug bij verschillende spelshows. Alhoewel deze platen op glas lijken, is het zeker niet hetzelfde. Ze dienen dan ook op een andere manier schoongemaakt te worden maar, hoe doe je dat? Dat leggen wij je in dit artikel duidelijk uit.

Wat heb je nodig voor het schoonmaken van plexiglas?

Plexiglas is veel gevoeliger voor krassen dan gewoon glas, en daardoor is het schoonmaken en schoon houden van plexiglas iets ingewikkelder dan het schoonmaken van glas. Maar met de juiste middelen is dit prima te doen. Onderstaande spullen heb je nodig voor het schoonmaken van plexiglas op een juiste manier:

  • Lauwwarm water
  • Een zachte spons
  • Afwasmiddel
  • Een microvezeldoek of andere zachte en niet pluizende doek
  • Burnus antistatische reiniger

Plexiglas kan het beste schoongemaakt worden met een sopje en een zachte microvezeldoek. Gebruik liever geen spiritus of glasreiniger, omdat deze vaste vuildeeltjes zoals stof en zand, niet oplossen. Doordat deze niet worden opgelost worden ze tijdens het vegen met de doek over het plexiglas geen geveegd, en dit veroorzaakt krassen. Gebruik ook geen chemische schoonmaakmiddelen zoals aceton of wasbenzine. Deze zorgen er namelijk voor een waas op het plexiglas omdat ze het oppervlak week maken. Dit is onherstelbaar en verpest dus het plexiglas.

Lees ook eens: het kantoor als ontmoetingsplek, is dat wel zo geschikt?

Wanneer plexiglas heel erg vuil en beschadigd is

Is het plexiglas heel erg vies, bijvoorbeeld omdat er een dikke laag stof op ligt? Dan kun je deze het beste met behulp van een compressor schoon blazen. Hierna kan het schoongespoeld worden met ruim voldoende water en wat afwasmiddel. Veeg het plexiglas vervolgens niet droog, maar laat deze opdrogen aan de lucht.

Als het plexiglas vooral beschadigd is of veel krassen heeft, kan je het glas polijsten. Nadat dit gedaan is kan je hem behandelen met Burnus antistatische reiniger, zodat hij langer mooi blijft.

Voorkom een statische lading

Wat erg belangrijk is bij het schoonmaken van plexiglas, is dat je voorkomt dat het materiaal statisch geladen wordt. Een statische lading trekt namelijk stof aan. Ondanks dat deze stof makkelijk weg te vegen is, zorgt het wel voor nieuwe krassen. Daarom kun je het glas het beste schoonmaken met een speciaal schoonmaakmiddel, zoals Burnus antistatische reiniger. Dit schoonmaakmiddel reinigt het glas niet alleen, maar behandelt het ook gelijk waardoor hij antistatisch behandeld wordt en langer schoon blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here