Liefde op het werk: is het wel een goed idee?

Het is je misschien al wel eens overkomen: totaal onverwacht voel je plots meer dan vriendschap voor die ene collega. Als je ergens fulltime werkt, dan is dat op zich nog niet zo gek. Je spendeert dan veel tijd met je collega’s waardoor je ze beter leert kennen en waardoor er misschien gevoelens ontstaan. Droom je stiekem van een relatie met die collega als je verneemt dat de gevoelens wederzijds zijn? Dat klinkt natuurlijk heel romantisch en mooi, maar is liefde op het werk wel zo’n goed idee?

Het is toegelaten

Wanneer je merkt dat je verliefd bent geworden op een collega en deze liefde wederzijds is, dan is de eerste gedachte waarschijnlijk of liefde op de werkvloer wel mag. Een relatie hebben met een collega op het werk is helemaal niet verboden. Als je baas hiervan op de hoogte geraakt, is het geen reden om jullie te ontslaan, dat is al goed nieuws. Wel moet je altijd goed opletten. Je baas heeft immers perfect het recht om een dossier over jullie openen en jullie werkprestaties bij te houden. Als je baas kan aantonen dat jullie prestaties dalen door de liefde, dan is het plots een heel andere zaak.

Moet je het de baas vertellen?

Als een relatie met de een collega nog erg pril is, dan genieten jullie hier waarschijnlijk nog liever even van met zijn tweetjes. Maar let op, als er in het arbeidsreglement van jullie bedrijf staat dat relaties op het werk moeten doorgegeven worden, dan ben je ook verplicht dit te doen. Jullie baas zal dan bekijken hoe de situatie zit en of jullie relatie geschikt is voor op jullie werkvloer. Wanneer dit niet het geval mocht zijn, kan het zijn dat een van jullie misschien wordt overgeplaatst naar een andere dienst of verdieping. Maar hé, dat houdt het juist wat spannend, toch?

Pas op met seks op het werk

Het kan best spannend zijn, mailtjes via de werkmail naar je collega sturen die een paar bureaus verder zit. Een knipoog naar elkaar vanop afstand, zonder iets te zeggen. Deze situaties leiden al vaak tot wat hitsige momenten en dan kunnen de vonken er al eens afspatten. Bij veel relaties op het werk, hoort seks op het werk er natuurlijk ook bij. Wees hier wel voorzichtig mee, je wilt immers niet betrapt worden. Desondanks het feit dat het erg spannend is, kunnen jullie wel ontslagen worden als je betrapt wordt op seks op de werkvloer. Kies dus een paar veilige plekjes uit zoals het toilet, een opbergruimte of je eigen bureau als deze afgesloten kan worden.

Nadelen aan liefde op het werk

Op elk bedrijf wordt er geroddeld, maar dat zal er niet op verbeteren wanneer je een relatie op het werk hebt. Het kan zijn dat mensen hier jaloers op reageren. Ze vinden dat je een voorkeursbehandeling hebt, omdat je een relatie op het werk hebt. Het risico is er natuurlijk ook dat een van jullie kan overgeplaatst worden naar een andere dienst en er kan onrust op de werkvloer ontstaan. Liefde is heel mooi, maar wat als de relatie strandt? Dan moet je nog wel steeds kunnen samenwerken met elkaar. Liefde op het werk mag en kan dus zeker en vast, maar probeer ook nog genoeg om privé en werken van elkaar gescheiden te houden!

Toch geen seks op de werkvloer? Dan maar masturberen! Ontdek vlug de voordelen van masturbatie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here