masturberen is gezond

Masturbatie is de normaalste zaak van de wereld en is een gezonde manier om meer over je eigen lichaam te kennen. Het is niet alleen de veiligste manier om prostaatkanker te vermijden, maar levert je ook betere seks op. Bovendien is er geen enkel risico op zwangerschap of een SOA infectie.

Masturberen voorkomt prostaatkanker

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: masturberen is volkomen gezond en normaal. Nochtans hangt er nog een zeker taboe rond masturbatie. Op Easytoys.be lees je enkele richtlijnen welke voordelen masturbatie biedt en vooral hoe gezond het ook is. Masturberen maakt je niet blind, gek of dom. Het zal je geslachtsdelen niet beschadigen, puistjes veroorzaken of de groei belemmeren. Integendeel. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het prostaatkanker op een latere leeftijd voorkomt.

Masturberen bevordert seks met je partner

Masturbatie kan je helpen te leren wat je wel en wat je niet seksueel leuk vindt. Wanneer je besluit om seks met iemand te hebben, kan je dus meteen weten wat je wel of niet wil doen. Bovendien kan je je lichaam verkennen en leren hoe je jezelf seksueel plezier kunt geven, kracht kan geven en je lichaamsbeeld kunt verbeteren. Masturbatie vermindert sowieso de stress en is een uitstekende manier om je te ontspannen. Het helpt sommige mensen om in slaap te vallen.

Bij een masturbatie komen endorfines vrij

Na een orgasme komen endorfines vrij en voel je goede chemicaliën in je hersenen. Orgasmes kunnen een natuurlijke pijnstiller zijn en helpen bij menstruatiekrampen. Wederzijdse masturbatie – zelfbevrediging met een partner – is een echte veilige manier om seks te hebben en de andere persoon te laten weten wat goed voor je voelt. Om infectie risico’s uit te sluiten wanneer je elkaars geslachtsdelen aanraakt, was je best je handen voordat je die van jezelf aanraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here