Tips voor het openen van een pop-up bedrijf

De laatste jaren is het openen van een pop-up bedrijf enorm ‘in’ geworden. Je kon de afgelopen jaren en nu nog steeds, nergens meer kijken zonder dat je een pop-up zag verschijnen. Als het dan toch zo populair is, is het waarschijnlijk wel gemakkelijk om er eentje te openen horen we je denken. Wel, dat is niet helemaal waar. Er zijn wel een aantal dingen waaraan je moet denken als je je eigen pop-up zaak wil opstarten. Hier vind je de meest belangrijke tips voor een pop-up!

Denk goed na over je concept

Tegenwoordig is er al de ene na de andere pop-up winkel en je daarom kan je al bijna niet anders dan goed na te denken over je concept. Je wil er met je eigen zaak immers toch wel wat uitspringen. Denk hier dus goed bij na en kies voor iets dat je graag doet en dat dicht bij jezelf ligt. Als je hier rekening mee houdt, heb je een grotere kans op succes en wie weet eindig je na je pop-up dan wel met een definitieve zaak!

Locatie

De locatie van een pop-up is heel belangrijk. Hier moet je dus wel wat tijd voor uittrekken om de goede te vinden. Kijk in het dorp dat je voor ogen hebt en let op parkeermogelijkheden en de winkels die er al in die straat of buurt zijn. Wanneer je al 5 winkels ziet die jouw concept hebben, kan je misschien beter een andere locatie zoeken. Parkeren is voor mensen vaak een extra pluspunt aan een zaak.

Grootte van je zaak

Beslis op voorhand hoe groot je je zaak ziet. Je kan kiezen voor een kleine ruimte om je pop-up in op te starten, maar je moet natuurlijk wel genoeg plek hebben om alles wat je wil verkopen te kunnen zetten. Kies misschien voor een iets grotere ruimte, maar ook weer niet te groot. Niets zo saai en afstotend dan een te lege winkel. Met een iets kleinere ruimte kan je wel een betere sfeer creëren en beter laten uitstralen waar jouw pop-up zaak voor staat.

Betalen

De bedoeling is uiteraard dat klanten hun aankopen wel gaan betalen. Denk op voorhand dus goed na over de mogelijke betalingswijzen. Maak gebruik van een kassa of eventueel een deftig geldkistje als je niet met Bancontact wil werken. Wees voorzien van voldoende wisselgeld en wanneer je met duurdere artikelen werkt, kan je toch best een Bancontact machine installeren. De aankoop hiervan is echt niet duur.

Promotie

Mensen gaan de weg naar je pop-up zaak niet zomaar vinden, je moet genoeg reclame hiervoor maken. Je kan met persberichten gaan werken, social media en bouwen op mond-tot-mondreclame. Wanneer je aankopen begint te krijgen in de winkel, kan je flyers meegeven of deze in de stad waar je pop-up gevestigd is, gaan uitdelen. Heb je een website? Vergeet dan zeker niet te vermelden dat het wel maar om een tijdelijke winkel gaat.

Geld verdienen naast je eigen baan met een pop-up!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here