kinderspeeltoestellen

Heb je een tuin bij jouw woning? Dan maak je hier ongetwijfeld veel gebruik van op dagen dat het mooi weer is. Je brengt in dat geval ongetwijfeld de nodige uurtjes door op het terras in jouw tuin. Ligt jouw tuin vol stenen? Dan is dit natuurlijk mooi makkelijk voor wat betreft onderhoud. Je hoeft in dat geval alleen maar het onkruid tussen de stenen weg te halen. Een tuin met enkel bestrating is echter niet bepaald kindvriendelijk te noemen, zonder bijvoorbeeld de kinderspeeltoestellen. Reden genoeg dus om jouw tuin kindvriendelijk te maken. Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hieronder namelijk vijf tips voor een kindvriendelijke tuin!

1. Vervang bestrating gedeeltelijk door gras

Indien jouw tuin vol tegels ligt, is deze bijzonder onderhoudsvriendelijk. Een tuin met enkel straatwerk is echter niet prettig voor kinderen. Zij kunnen zich namelijk bezeren tijdens het spelen in de tuin. Een valpartij op de tegels levert namelijk al snel verwondingen op. Dit voorkom je door de bestrating (gedeeltelijk) te vervangen door gras. Het is een stuk prettiger om op gras te spelen dan op stenen. Bovendien landt jouw kind zacht bij een valpartij.

2. Pas op met bloemen en planten

In de meeste tuinen komen de nodige bloemen en planten voor. Met dergelijke beplanting geef je kleur aan jouw tuin. Veel mensen hebben echter geen idee wat voor een bloemen en planten zij allemaal in hun tuin hebben staan. Dit is echter wel handig om te weten. Waarom? Omdat er zomaar giftige soorten tussen kunnen staan. Giftige bloemen en planten horen natuurlijk niet thuis in een kindvriendelijke tuin. De gevolgen kunnen namelijk groot zijn wanneer jouw kind van een giftige bloem of plant eet.

3. Zorg voor voldoende schaduw

Kinderen spelen in de zomermaanden graag in de tuin. Logisch, want het is dan mooi weer in ons land. Op een zonnige dag in de tuin spelen brengt echter ook een aantal risico’s met zich mee. Zo kan jouw kind bijvoorbeeld flink verbranden wanneer hij of zij een aantal uur onbeschermd in de zon speelt. In een kindvriendelijke tuin mag schaduw dan ook niet ontbreken. Je zorgt voor schaduw met behulp van hoge planten of bomen, maar ook middels een overkapping. Indien er voldoende schaduw is in jouw tuin kunnen kinderen zonder problemen urenlang in de tuin spelen!

4. Creëer een leuke, uitdagende speelplek

De meeste kinderen moeten gestimuleerd worden om buiten te gaan spelen. Tegenwoordig besteedt menig kind zijn tijd namelijk liever aan televisie kijken of computerspelletjes spelen. Om jouw kind naar buiten te krijgen, moet je zorgen voor een leuke en uitdagende tuin. Dit kan onder meer met kinderspeeltoestellen. Deze kun je zelf in elkaar zetten, maar het is dan maar de vraag of ze ook echt veilig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kind gewond raakt bij het spelen op een speeltoestel. Twijfel je of je zelf een veilig toestel in elkaar kunt zetten? Probeer dit dan niet, maar koop een speeltoestel bij Wickey. Zo weet je zeker dat het een veilig speeltoestel betreft.

5. Combineer spelen met leren

In een kindvriendelijke tuin heeft een kind genoeg mogelijkheden om te spelen. Je kunt het echter allemaal nog een stuk leuker maken. Hoe? Door spelen en leren met elkaar te combineren. Richt bijvoorbeeld een gedeelte van jouw tuin in als moestuin. Hier kun je allerlei vruchten en groenten verbouwen. Heb je kinderen? Betrek hen dan vooral ook bij de moestuin. Maak ze verantwoordelijk voor de plantjes en laat hen zorgen dat de tuin er goed en verzorgd bij ligt. Zodoende combineer je spelen en leren met elkaar en dat maakt jouw tuin pas echt kindvriendelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here