Zo creëer jij jouw droomkeuken!

Wanneer je graag kookt en veel tijd doorbrengt in je keuken, is het belangrijk dat dit middelpunt van je huis aan een aantal vereisten voldoet. In de meeste woningen is een keuken steeds meer een leefkeuken, wat wil zeggen dat je er niet alleen eten maakt, maar ook samen van de maaltijden geniet, hier gasten ontvangt, je kinderen hier hun huiswerk maken, … Wanneer je een nieuwe keuken plaatst, is het belangrijk om al deze dingen in je achterhoofd te houden. Hier lees je enkele tips hoe jij van jouw keuken een echte droomkeuken kunt maken.

Kies een stijl

Eerst en vooral is het belangrijk om de stijl van je keuken te kiezen. Die kan gelijklopend zijn met de stijl van je huis, maar dat is niet noodzakelijk. Het kan bijvoorbeeld heel tof zijn om in een pastorijwoning een strakke design keuken te plaatsen. Maar een landelijke keuken is hier uiteraard ook heel gepast. De stijl die je kiest, bepaalt ook de materialen die er gebruikt zullen worden. Ook dit kan belangrijk zijn om even over na te denken. Wil je graag hout, industrieel staal of marmer? En heb je ook al aan de vloer gedacht? Ga je voor tegels, een gietvloer, of strak beton?

Denk functioneel na

Een volledig uitgeruste keuken is geweldig, zeker in hippe catalogi. Elk toestel kost neemt wel een serieuze hap uit je budget, dus als je binnen een bepaalde prijscategorie dient te blijven, kies je best wijs welke toestellen je echt gaat gebruiken. Sommige toestellen zijn onmisbaar, zoals een koelkast, een kookplaat, dampkap, afwasmachine en oven. Deze kun je nog aanvullen met een microgolfoven, een stoomoven, een Quooker, een vacuümlade, een warmhoudschuif of zelfs een wijnklimaatkast. In deze toestellen zijn onderling nog tal van verschillen. Zo kun je de grootte van je kookplaat kiezen, of je een ingebouwde dampkap wil of liever een boven je fornuis, …

Kijk goed rond

Wanneer je een beeld in je hoofd hebt van hoe je keuken er uit moet zien en welke toestellen er zeker niet in mogen ontbreken, is het een goed idee om naar een winkel te gaan die keukens ontwerpt. Vaak staan hier tal van keukens opgesteld in verschillende stijlen, opgebouwd uit verschillende materialen. Pas door deze keukens echt te zien en te voelen, weet je welke keuken geschikt is voor jou.

Laat je adviseren

De volgende stap is om een expert onder de arm te nemen die samen met jou je keuken gaat ontwerpen. Jullie bespreken samen je wensen en hoe deze in je budget passen. Vervolgens wordt er een ontwerp uitgetekend, dat je nog kunt aanpassen als je dat nodig vindt. Neem zeker de tijd om dit ontwerp goed te bekijken en eventueel te wijzigen. Let hierbij ook op de hoogte en dikte van je werkblad, waar je stopcontacten wil hebben en op welke plekken je verlichting wil voorzien. Wanneer je ontwerp klaar is, kan je keuken op maat gemaakt worden. Voor je het weet sta je te koken in je droomkeuken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here