industrieel interieur

Industriële verlichting is onderdeel van een interieurtrend die de eenvoudige en stoere esthetiek van oude fabrieken en industriële ruimtes weergeeft. De oude, industriële lampen zijn gemaakt van sterke, onafgewerkte en duurzame materialen. Door deze onafgewerkte elementen voortaan ook te verwerken in steeds meer interieurs, evolueerde de industriële stijl naar een look die super tijdloos oogt. Hoewel sommige armaturen er edgy uit kunnen zien, past industriële verlichting wel heel goed bij veel verschillende interieurstijlen, waaronder de moderne, landelijke, rustieke en Scandinavisch woontrend.

1. Praktische bruikbaarheid voor afwerking

De industriële lampen zijn oorspronkelijk ontworpen voor hun functionaliteit. De vintage industriële lampen stammen uit het machinetijdperk, en hadden als voornaamste functie om voor een grote mate van verlichting te zorgen. Traditioneel zijn deze lampen gemaakt van donker getint staal en hout dat onafgewerkt is of een verweerde look heeft. Duidelijke kenmerken van industriële lampen zijn onder meer de metalen kappen, zichtbare (gloei)lampen en draadkooien. De verbindingspunten tussen verschillende elementen zijn zichtbaar bevestigd, waarbij er absoluut geen moeite is gedaan om dit vervolgens nog netjes te verfraaien en mooi af te werken.

2. Mix en match stijlen

Eén van de redenen waarom we zo dol zijn op de industriële verlichtingstrend, is dat de lampen in vrijwel elk interieur goed tot hun recht komen. Ze passen gemakkelijk in meerdere interieurstijlen en kunnen zelfs helpen om verschillende stijlen samen te voegen, zoals bijvoorbeeld de rustieke interieurstijl met een element van minimalisme.


3. Durf een vleugje kleur toe te voegen

Sommige mensen hebben de neiging om in industrieel ingerichte ruimtes vast te houden aan een minimalistische look, en dit geldt trouwens ook voor het uitkiezen van kleuren. Een rustig en neutraal kleurenpalet is in wezen een leeg canvas, waardoor je unieke statement-stukken kunt toevoegen zonder bang te hoeven zijn dat de ruimte al snel rommelig oogt. Hoewel neutrale kleuren een klassiek kleurenpalet blijven, is er de afgelopen jaren wel een grotere verscheidenheid aan andere kleuren populair geworden in industriële inrichtingen. Om een vleugje kleur toe te voegen aan neutrale interieurs, hebben veel mensen de decoratieve statement-stukken omarmd, zoals gedurfde kunst aan de muur, een opvallende industriele lamp of kleurrijke banken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here