tuinstoelen

We gaan weer richting de lente en dat betekent ook dat we binnenkort weer lekker buiten kunnen zitten. We zien het al helemaal voor ons: ’s ochtends een bakje koffie in de tuin, lekker barbecueën met vrienden of ’s avonds de zonsondergang bekijken met een wijntje in de hand! Voordat we van de eerste zonnestralen kunnen genieten moeten we natuurlijk wel de tuin helemaal in orde maken, te beginnen met het vinden van de perfecte tuinstoel. Tegenwoordig kan je erg gemakkelijk een tuinstoel online kopen. Maar hoe bepaal je welke tuinstoel geschikt is? Wij geven je hieronder vier tips.

Tip #1: Bedenk wie gebruik gaat maken van de stoel

Van verstelbare relaxstoel tot klapstoel tot stapelbare tuinstoelen, de keuze is reuze in het tuinstoelenassortiment. Voordat je een tuinstoel aanschaft is het belangrijk dat je vaststelt wie er van de tuinstoel gebruik gaat maken. Is de tuinstoel bedoelt voor opa en oma? Dan is het wellicht verstandig om te kiezen voor een verstelbare loungestoel. Heb je stoelen nodig voor je zoontje en zijn vriendjes? Dan zijn stapelbare tuinstoelen of lichte klapstoelen waarschijnlijk betere opties.

Tip #2: Bepaal de functie van de stoel

Een stoel is natuurlijk om op te zitten, dat snappen we. Maar wil je een stoel waar je lekker in kunt loungen, of zoek je tuinstoelen voor rondom de eettafel? De functie van de tuinstoel is erg bepalend voor de keuze. Bedenk dus van tevoren waar de tuinstoel voor gebruikt gaat worden.

Tip #3: Meten is weten

Uiteraard spelen ook de afmetingen van je tuin een rol bij het selecteren van de perfecte tuinstoel. Meet dus van tevoren zorgvuldig op hoeveel ruimte je hebt op je terras. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Tip #4: Verlies het geheel niet uit het oog

Die ene azuurblauwe designstoel kan natuurlijk heel mooi zijn, maar hij combineert wellicht wat minder goed met je oranje parasol. Als je online een tuinstoel koopt kijk dan meteen even of er ook bijpassende accessoires zijn. Door matchende tafelkleedjes of kussens aan te schaffen zorg je ervoor dat je verschillende tuinmeubels combineren tot een mooi geheel. Zet er een paar leuke lantaarntjes bij en je bent helemaal klaar voor die mooie lentedagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here