Een interieur is vaak pas volledig wanneer je er accessoires aan toevoegt. Dit kunnen foto’s van het gezin zijn, schilderijen of zelfs leuke souvenirs die je hebt meegebracht van verschillende reizen. Ook planten kunnen een meerwaarde vormen voor je interieur. Ze zorgen niet enkel voor kleur, er zijn ook nog andere voordelen!

Voordelen van kamerplanten

Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat ze heel wat sfeer brengen in je interieur. Ze passen bij elke stijl van interieur dus je kan nooit een miskoop doen. Daarnaast geven ze, zoals hierboven al is vermeld, een leuke kleurtoets aan je ruimtes.

Een tweede voordeel is dat planten een rustgevend effect op mensen kunnen hebben. De aanwezigheid van groen in woning zorgt ervoor dat je sneller ontspannen geraakt. Het zou zelfs een positieve invloed kunnen hebben op je bloeddruk. Ideaal om na een stressvolle werkdag helemaal tot rust te komen.

Planten hebben ook heel wat voordelen voor onze gezondheid. Er bestaan namelijk luchtzuiverende planten die de luchtkwaliteit verbeteren. Hoe gaat dit in zijn werking? De planten zetten CO2 om in zuurstof en ze kunnen bovendien ook waterdamp uitstoten. Het gevolg hiervan is dat je woning een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit heeft. Dit is goed voor je slaappatroon en voor je concentratievermogen. Doordat de luchtvochtigheid verbetert, heb je ook minder risico om een verstopte neus te krijgen.

Enkele luchtzuiverende planten zijn de Sanseveria en de Dracaena.

Een minder bekend, maar zeker een even leuk voordeel is dat kamerplanten de akoestiek in huis verbeteren. Ze absorberen het geluid in de ruimte. Hoe groter de bladeren, hoe beter de akoestiek natuurlijk.

Planten die niet veel onderhoud vragen

Je hoeft echt geen groene vingers te hebben om planten in huis te halen. Er zijn heel veel planten die amper onderhoud vragen. Een voorbeeld van een plant die niet veel verzorging nodig heeft is de Yucca. Deze plant heeft niet veel water nodig, in de winter kan hij zelfs vier tot zes weken zonder water. Bovendien is het een blikvanger voor je interieur.

De Dracaena, dat ook een luchtzuiverende plant is, heeft ongeveer dezelfde hoeveelheid water nodig. Belangrijk bij beide planten is dat de grond volledig droog moet aanvoelen voor je hem terug water mag geven.

Een derde optie is de Monstera, ook wel gatenplant genoemd, heeft net iets meer water nodig. Ongeveer een keer per week in de winter en twee keer per week in de zomer. In ruil krijg je een prachtige plant met grote bladeren.

Op deze pagina vind je nog tips om je interieur een moderne toets te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here