modern interieur

Strakke lijnen, rechte vormen en basiskleuren; dit zijn drie kenmerken van een modern interieur. Een modern interieur is één van de populairste woonstijlen van dit moment. Wil jij een modern interieur in huis halen? Wij geven je tips voor een modern interieur.

Gebruik basiskleuren

In een modern interieur wordt voornamelijk gewerkt met basiskleuren zoals bruin, zwart, grijs en wit. Deze worden vaak gecombineerd met een knallende kleur om de accessoires eruit te laten springen. De juiste mix van deze kleuren is essentieel om een moderne sfeer te creëeren. De combinatie van lichte en donkere kleuren worden vaak gebruikt en zorgen voor een mooi contrast. Denk aan een gekleurde fauteuil of een kleurrijk kunstwerk om de kleuren mooi in balans te brengen met elkaar. Zo’n kleurrijk statement piece zorgt er ook voor dat het niet saai wordt.

Moderne materialen

Bij een modern interieur horen moderne materialen. Materialen die vaak gebruikt worden binnen deze stijl zijn onder andere glas, metaal, kunststof en massief hout. Al deze materialen zijn bijvoorbeeld mooi te combineren met een groot tapijt of een stoffen bank. In tegenstelling tot de andere materialen, brengt hout warmte en sfeer met zich mee. Dit zorgt voor een mooie combinatie van materialen in huis. Hout mag dus zeker niet ontbreken in een modern interieur.

Lichte ruimte

Een licht huis past perfect binnen de moderne woonstijl. Hoe lichter, hoe beter. Daarom is het essentieel dat je in een moderne inrichting de juiste raamdecoratie kiest. Raamdecoratie die mooi past binnen een modern interieur zijn bijvoorbeeld een plisségordijn. Met dit type gordijn bepaal je zelf de mate van lichtinval en privacy. Je monteert de plisségordijnen op de zijkant van het kozijn, waardoor ze van boven naar beneden én van beneden naar boven te verplaatsen zijn. Je kunt ze dus ook alleen voor het middelste deel van het raam laten hangen. Kies voor een kleur die bij het interieur past en ga voor een semi-transparante stof voor nog meer licht in huis. Naast plisségordijnen kun je in een modern interieur ook voor zwierige gordijnen kiezen als je de strakke lijnen wil doorbreken. Ga voor een natuurlijke, transparante stof in één van de basiskleuren en je gordijn op maat past perfect in een moderne woning.

Strakke meubels

In een modern interieur wordt er vooral gebruikt gemaakt van grote en strakke meubels. Denk aan een strakke hoekbank, zwevend tv-meubel of een rechthoekige salontafel. Vermijd het gebruik van kleine meubels en onnodige dingen. Deze geven een rommelig effect. De accessoires die worden gebruikt zijn minimalistisch waardoor de ruimte simplistisch en ruimtelijk oogt. Een modern interieur kan ook heel goed gecombineerd worden met andere woonstijlen, zoals industriële of Scandinavische accenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here