woonkamer

Is je woonkamer toe aan een opfrisbeurt maar heb je geen groot budget om de gehele woonkamer te verbouwen? Gelukkig hoeft het creëren van een nieuwe look helemaal niet duur te zijn. Ook zonder een groot budget is het mogelijk om een frisse uitstraling te geven aan je woonkamer. Met onderstaande tips kun je je woonkamer op een leuke manier inrichten. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Lees dan vooral verder!

Geef je muren een nieuwe uitstraling

De muren hebben een grote invloed op de sfeer van de ruimte. Natuurlijk is het mogelijk om ze een nieuw likje verf te geven, maar het kopen van verf is vaak een prijzige aangelegenheid. Wil je daarom je muren een nieuwe uitstraling geven voor een kleiner budget, dan zijn er nog een tal van andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke fotomuur maken met verschillende fotolijstjes.

Ook kun je plankjes ophangen om plantjes, boeken en andere accessoires op te zetten. Een spiegel aan de muur is ook een goede optie en heeft als bijkomend voordeel dat het de ruimte een openlijke uitstraling geeft.  Door deze kleine aanpassing zal de muur, en daarmee de ruimte, gelijk een hele andere sfeer krijgen.

Verandering van accessoires

Een tweede manier om de uitstraling te veranderen met een kleiner budget, is door de accessoires in je woonkamer aan te passen. Zo kun je nieuwe sierkussens kopen in een bepaald kleurthema. Zo kun je in de zomer bijvoorbeeld kiezen voor lichte pasteltinten en in de winter voor donkerdere kleuren zoals okergeel en bruin. De rest van de accessoires kun je op deze kleuren afstemmen om een geheel te creëren. Denk hierbij aan de kleuren en vormen van planten potten en vazen of verschillende kaarsen.

Natuurlijk licht en keuze voor lampen

Een van de belangrijkste onderdelen van de woonkamer is het gebruik van licht. Als je veel natuurlijk licht hebt door grote ramen, is het verstandig om hier ook veel gebruik van te maken. Laat het licht de basis zijn van de ruimte en vul het aan met mooie natuurlijke tinten om het licht te benadrukken. Daarnaast is de keuze voor de verlichting ook van groot belang. Lampen hebben namelijk een groot effect op de sfeer in de ruimte. Het kopen van nieuwe lampen hoeft helemaal geen prijzige gebeurtenis te zijn en kan wel een groot effect hebben op het interieur van je woonkamer. Kies bijvoorbeeld een nieuwe hanglampen en leuke tafellampen en een statement staande lamp om de woonkamer aan te kleden.

Alternatief voor dure meubels

Als je bent uitgekeken op een deel van je meubels, dan hoef je niet direct dure design meubels te kiezen om ze te vervangen. Je kunt ook voor goedkopere alternatieven gaan en bijvoorbeeld in een tweedehandswinkel rondkijken. Zeker als je houdt van een vintage stijl, is dit een perfecte optie om je woonkamer in te richten. Een andere optie is om je huidige meubels een nieuwe look te geven door een likje verf of nieuwe bekleding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here