gordijnen in je huis

Je bent bewust met de inrichting van jouw huis bezig. Je kiest voor een bepaalde stijl. Raambekleding is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Het bepaalt niet alleen het binnenkomend daglicht, maar geeft ook een effect op de totale uitstraling. Je kiest bewust niet voor harde raambekleding zoals jaloezieen of shutters.

Hangend of rollen?

Gordijnen zijn jouw keuze, maar welke gordijnen zijn er en welke zijn het best geschikt. Kies je voor overgordijnen en glasgordijnen of juist betweens? Naast gordijnen op rail zijn er rolgordijnen, duogordijnen, plissegordijnen en paneelgordijnen. Dan zijn er nog talloze stofsoorten waar je uit moet kiezen. Velours, katoen, linnen of toch polyester? Hetzelfde geldt voor de kleurkeuze.

Welke nut heeft een gordijn?

Behalve het uiterlijk hebben gordijnen een functie. Voor de slaapkamer stel je andere eisen dan aan de woonkamer. Kies je voor verduisterende gordijnen dan is de stof dik en gevoerd. Wil je wel licht maar geen inkijk dan zijn vitrages passend. Het uiterlijk van het gordijn wordt niet alleen bepaald door de stof maar ook door de vorm. Er zijn plooigordijnen, wavegordijnen en ringgordijnen.

Verschillende rolgordijnen

Het verschil met rolgordijnen is dat de raambekleding strak tegen het raam bevestigd wordt. Vouwgordijnen zijn minder strak omdat ze opgevouwen worden in plaats van opgerold. Hierdoor is er een drapeer effect wat een aparte uitstraling heeft. Ook bij rolgordijnen bepaalt de stof en de kleur de outlook.

Natuur of synthetisch?

De stof is eigenlijk bepalend voor de stijl van de inrichting. Kies je voor een natuurproduct dan ga je voor katoen of linnen voor een landelijk interieur. Katoen en linnen zijn sterke en slijtvaste stoffen maar kunnen wel krimpen. Gebruik in vochtige ruimten daarom altijd een synthetische stof.

Twijfel je nog om de juiste gordijnen, bezoek dan een goede woninginrichter of informeer je via de website bijvoorbeeld bij Topjaloezieen.nl. Op basis van jouw woonruimte en wensen kunnen zij een goed advies geven over de mogelijkheden. Gordijnen koop je immers niet elk jaar en het is de bedoeling dat de gordijnkeuze de juiste is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here