barok stijl

Veel mensen kiezen voor een barok geïnspireerd interieur in hun huis. Dit is dan ook erg populair, en ziet er mooi uit. De stijl vindt zijn oorsprong in Italië en is te herkennen aan veel symmetrie en ronde vormen. Je kan barok goed verwerken in een moderne, hedendaagse inrichting en toch nog genoeg gebruik maken van de barok geïnspireerde stijl. Wil je weten hoe? Lees hier wat tips

Behang in barok stijl

Iets wat het meest voorkomt, is het verwerken van behang met een barok printje in de woonkamer. Het is een relatief makkelijke manier om de stijl in het interieur te verwerken. Kies een mooi behang uit met een mooi patroon. Dit is vaak een erg sierlijk patroon, die ook nog eens symmetrisch is. Kies ervoor om dit behang in de hele kamer te gebruiken, of alleen op één muur als een accentmuur. Vaak zijn de kleuren redelijk donker, als donkerblauw of rood. Maar je kan er ook voor kiezen om gewoon wit te gebruiken, als je dit mooier vindt of als je het allemaal wat lichter/rustiger wilt houden.

Mooie, versierde spiegels

Spiegels met een mooie sierlijke lijst zijn echt typisch barok. Voornamelijk grote spiegels met een gouden kader zie je veel terug in een barok interieur. Een barok spiegel is te herkennen aan een mooie grote lijst met veel versiering erop. Deze staan in elke ruimte mooi en stijlvol. Bovendien is het erg praktisch om een grote spiegel in de ruimte te hebben. Hang er bijvoorbeeld een in de slaapkamer, of in de woonkamer boven een kleiner kastje.

Opvallende meubelstukken

Bij barok horen typische barok meubelstukken, en deze zijn vaak duidelijk te herkennen als zijnde barok. Denk aan een mooie, grote bruinen leren stoel, met gouden accenten. Ook op de arm- en rugleuningen zijn vaak de sierlijke patronen terug te vinden. Of wat dacht je van een grote kroonluchter? In een barok interieur kunnen deze items zeker niet ontbreken.

Lees ook: 5 tips bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen

Decoratieve items

Met decoratie kun je in een barok ingerichte ruimte echt helemaal losgaan. Er zijn verschillende voorwerpen die een barok interieur echt afmaken. Denk aan een mooi kleed met een barok printje erop. Of mooie gouden lijsten aan de muur met foto’s erin. Ook vazen voor bloemen met een leuke symmetrische barok print staan altijd goed. Verder zijn decoratieve items als een wereldbol of leuk wandplankje ook altijd goed in een barok ingerichte ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here