eetkamerstoelen

Stoelen aan tafel

Eetkamer stoelen gebruiken we het meest. Het begint in de morgen voor het snelle ontbijt. Door de dag worden ze gebruikt voor alle bezigheden. Voor de zzp’er is de ruime eettafel een fijne werkplek. Op het eind van de dag is het een samenkomst voor het eten en het natafelen.

Functie

De eettafel is de centrale plek in de woning. Een ontmoetingsplek en de eet- en werkplek. De tafel is rond, vierkant of langwerpig met poten of schragen. De langwerpige tafel is het meest verkocht en bij voorkeur groot. De vroegere uitschuiftafel wordt bijna niet meer verkocht.

Houten tafels worden nog steeds het meest gekocht. Tafels tot ruim drie meter zijn geen uitzondering. Gezinsleden hebben ieder hun eigen riante plek om de bezigheden te doen.

Stoel

Eetkamerstoelen zijn er in alle smaken en kleuren. Verschillen zijn er in stijl en vormgeving, maar vooral in de keuze van materiaal. Van de kunststof kuipstoel naar de leren eetkamerfauteuil. Stoelen dienen functioneel te zijn en comfortabel. Stoelen zijn er met of zonder armsteun en hebben een harde of zachte zitting.

Ontwerp

De stoelen moeten ook passen in het interieur. Vormgeving wordt met name bepaald door het onderstel. De meest traditionele wijze is een onderstel met houten of metalen poten. Meer trendy zijn de buissystemen zoals de zwing- en sledepoot. Een stoel met wielen is een variant op de poten, maar dan een stuk wendbaarder.

Materialen

Hout, leer, stof, rotan, kunstleer en kunststof. Materiaal drukt zijn stempel op de vormgeving, maar bepalen ook sterk het comfortniveau. Eigenlijk worden al de materialen toegepast in woonstijlen zoals we die kennen in klassieke, moderne of industriële interieurs. Natuurlijk zijn er ook de designklassiekers zoals stoelen van fabrikanten zoals Cassina, Knoll, Vitra en Montis.

Huidige stoelen geeft wel de terugkeer van duurzaamheid aan in plaats van oppervlakkige kwaliteit. Een stoel wordt voor jaren aangeschaft. De meeste mensen kiezen nog steeds voor dezelfde stoelen. Dat kan ook anders bijvoorbeeld door het kiezen van verschillende kleuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here