moderne trap

Veel mensen zien hun trap als iets zuiver functioneels, dat twee verdiepingen met elkaar verbindt. Hij wordt daarom nogal eens vergeten in projecten om de woning te verbeteren. Zonde, want juist de trap heeft doorgaans een prominente plaats en is bepalend voor de uitstraling van je huis. Vaak is de trap het eerste waar je tegenaan loopt, wanneer je door de voordeur de hal in komt. In sommige gevallen loopt de trap zelfs door de woonkamer, waar hij een grote blikvanger is.

In dit artikel laten we je zien hoe je van die blikvanger iets kunt maken om trots op te zijn met behulp van traprenovatie. We bespreken enkele van de belangrijkste trends van dit moment. Daarmee hopen we jou te inspireren om ook jouw gewone trap te transformeren in een ware stairway to heaven.

De materiaalkeuze

Een belangrijk deel van de uitstraling van je trap wordt gevormd door het materiaal. Bij de renovatie kun je hierin alle kanten op. Bij een renovatie houten trap bijvoorbeeld, kan de bestaande trap worden bekleed met massief houten overzettreden. Daarbij heb je de keuze uit verschillende houtsoorten en stijlen zodat de trap helemaal past in jouw interieur en stijl.

Houd jij van stoer en modern, minimalistisch of toch liever warm en landelijk? Met je nieuwe trap kun je eigenlijk alle kanten op. Wat denk je bijvoorbeeld van een trap met een natuursteen uitstraling? Dit wordt doorgaans gerealiseerd met een speciale kunststof (HPL) met een luxe steenlook. Diezelfde kunststof kan ook worden gebruikt om een uitdagende trappen – zoals een losstaande, stalen wenteltrap – van een nieuwe uitstraling en nieuwe treden te voorzien.

Specialistische mogelijkheden

Renoveren komt niet alleen de esthetische kwaliteiten van de trap ten goede. Ook de veiligheid krijgt er een flinke opwaardering van. Dat komt doordat de treden van een oude trap na verloop van tijd versleten raken, waardoor tractie op de treden ontbreekt. Dat verhoogt de kans op uitglijden.

Met het oog op diezelfde veiligheid is het aan te raden om een traprenovatie altijd uit te laten voeren door een specialistisch bedrijf. Zo ben je er zeker van dat de gerenoveerde trap voldoet aan alle veiligheidseisen en weer jarenlang met een gerust hart gebruikt kan worden. Bovendien kan zo’n bedrijf met je meedenken en adviseren op het gebied van alle mogelijkheden, die jouw trap nóg veiliger en indrukwekkender maken.

Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om licht in de treden te laten verwerken? Dat is niet alleen een ontzettend sfeervol alternatief voor halverlichting, of dé blikvanger voor een trap in de woonkamer. Het maakt het ook nog eens een stuk eenvoudiger en veiliger om de trap in het donker te gebruiken.

Hoe komt jouw trap eruit te zien?

Of hij nu open of gesloten is, iedere trap is na verloop van tijd toe aan een goede renovatie. Zo maak je van één van de meest aanwezige en functionele onderdelen van je huis iets waar je iedere dag weer met trots overheen loopt. Hoe heerlijk zou het zijn om elke dag te beginnen en te eindigen met een trap waar je vol genot over op- of afdaalt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here