industrieel interieur

Industriële interieurs zijn momenteel helemaal hot in Nederland. Echt opmerkelijk is dat niet, want een industrieel ingerichte woning ziet er stoer en eigentijds uit en is daarnaast lekker functioneel. Maar hoe kun je je huis op een slimme manier industrieel inrichten? Met de onderstaande handige tips wordt dit een stuk gemakkelijker.

Besteed aandacht aan passend meubilair

Een woonkamer, eetkamer of andere ruimte op een industriële manier inrichten, begint met het kiezen van de juiste meubels. Een stoere zwarte of witte leren bank is een prima optie, maar ook een bijzettafel industrieel, een strakke boekenkast en een industrieel dressoir mogen natuurlijk niet ontbreken.

De verlichting als aandachtspunt

Wil je een industriële, strakke en moderne sfeer in huis creëren? Dan is kiezen voor strakke, industriële verlichting een belangrijk aandachtspunt. In een industriële ruimte komen stoere hanglampen, gemaakt van metaal, een kooldraadlamp, hangende ijzeren lantaarns of grote fabriekslampen prima tot hun recht. Een prachtig effect geeft een grote stationsklok aan de muur hangen en daar een industriële lamp op richten met bijvoorbeeld een lichtblauwe kleur.

Eettafel met stoelen

Qua eettafel en eetstoelen is er in de industriële stijl veel keuze. Een van de mooiste meubels voor in de eetkamer, zijn robuuste eettafels gemaakt van materialen als hout, glas, steen en/of metaal. Let er bij het design op dat de stoelen minimalistisch en strak ontworpen zijn en goed onder de tafel geschoven kunnen worden. Zo bespaar je de nodige ruimte in de eetkamer.

Kleurenkeuze: het oog wil ook wat

Ten slotte is het kleurengebruik nog een belangrijke factor die bepaalt of een woning er industrieel uitziet of niet. In een industrieel interieur wordt gebruikgemaakt van basiskleuren als wit, grijs en zwart. Maar ook houtachtige kleuren, bruintinten, lichtblauw en diverse pastelkleuren doen het prima om een industriële setting te creëren. Laat je fantasie lekker de vrije loop en doe online inspiratie op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here