bed in de slaapkamer

De slaapkamer dient een pek te zijn waar je ontspannen kan rusten en genieten, zonder dat vervelende geurtjes, geluidsoverlast of ochtendlicht roet in het eten gooien. Gelukkig kan je een aantal dingen doen om de slaapkamer aangenamer te maken. Dat bewijzen ook deze vier handige tips.

# 1. Houd licht en warmte buiten met de juiste zonwering

In een ideaal geval beschik je in de slaapkamer over veel natuurlijk daglicht. Grote raampartijen zijn echt wel leuk, zeker als je aan het opbergen bent of even in je kleerkast rommelt. Maar anderzijds zijn er ook momenten waarop je licht, zomerse warmte en pottenkijkers buiten wil houden. Rolluiken zijn een goed idee, maar zonwerende rolgordijnen helpen ook heel goed. Een voorbeeld hiervan is het rolgordijn Screen Sven met een lichtdoorlatendheid van 3%. Het biedt heel wat privacy, is zonwerend en houdt de warmte goed buiten. Je kan deze en andere raamdecoratie bestellen bij Kwantum.

# 2. Voorkom geluidsoverlast met enkele eenvoudige ingrepen

Een aangename slaapkamer is een rustige slaapkamer. Dit wil zeggen dat jij lekker door kan slapen en dat anderen geen last hebben van geluidjes vanuit jouw slaapkamer. Voor buitengeluid zijn gordijnen een eerste vorm van geluidsabsorptie. Vooral plaids kunnen het geluid goed absorberen. Daarnaast zijn ook vloerkleden een goed idee. Met vloerkleden leg je een absorberende laag aan tussen jou en je onderburen. Het helpt ook heel goed als je last hebt van het echoënde kale vloeren. Er bestaan tevens geluiddempende ondervloeren waarop je tapijt kan leggen. Tochtstrippen, een deurveger en een zwaardere deur helpen ook heel goed.

Als je vooral wil voorkomen dat geluid uit de slaapkamer gaat, is akoestisch schuim een goed idee. Het absorbeert het geluid zodat andere bewoners geen last hebben van je gegiechel. Het is geen bijster fraai zicht, maar er zijn wel steeds meer creatieve oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan akoestische schilderijen en fotopanelen.

# 3. Plaats eens een plant in de slaapkamer

Planten zijn altijd een goed idee, ook in de slaapkamer. Planten geven de luchtkwaliteit een zetje en ze brengen rust. Er zijn zelfs planten die zouden bijdragen aan een goede slaap. De sanseveria is daar een voorbeeld van. Bovendien heeft deze plant luchtzuiverende eigenschappen en is het echt wel makkelijk in onderhoud. Je hebt geen groene vingers nodig om het in leven te houden en het plantje doet er niet zo moeilijk over als je het eens vergeet water of licht te geven.

Daarnaast is ook de lepelplant een goede keuze voor in de slaapkamer. Zelfs bij weinig lichtinval kan het nog steeds goed bloeien, terwijl het de luchtvochtigheid in de slaapkamer verhoogt. En als je niet veel ruimte hebt, is drakenklimop dan weer de ideale keuze. Je hangt de plant gewoon aan een plank en met indirect licht is het al heel tevreden. Let enkel op met jonge kinderen of huisdieren, want de bladeren zijn giftig.

# 4. Maak komaf met vieze geurtjes in de slaapkamer

Het laatste wat je nu nog moet bannen, zijn de ongure geurtjes. In de praktijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. De slaapkamer is nu eenmaal de plek waar je al eens goed zweet en waar bacteriën vrij spel krijgen. Dit is normaal, maar je hebt toch liever een fris geurtje als je er binnenwandelt. De slaapkamer voldoende vaak verluchten is alvast een goed idee. Een verstuiver voor etherische olie is bovendien een aanrader. Vergeet ten slotte niet om tijdig het bed te verversen en je rommel op te ruimen, want verstuivers kunnen nu ook niet alle viezigheden verdoezelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here