Wil je snel afvallen? Met deze sporten verbrand je de meeste calorieën!

Telkens wanneer er een jaar aanbreekt maken we voor onszelf een lijstje met goede voornemens. Elk jaar opnieuw staat sporten steevast op dat lijstje. Want goede voornemens waar je je het vorige jaar niet aan hebt kunnen houden of niet hebt kunnen realiseren, wil je toch graag een tweede kans geven? Of een derde, of een vierde, of een vijfde? Wees gerust, je bent zeker en vast niet alleen als het aankomt op beginnen sporten in het nieuwe jaar en dit op de lange baan schuiven, zodat het er uiteindelijk niet van komt. Maar wil je eens een echte motivatie? Er zijn een aantal sporten waar je heel veel calorieën mee verbrandt! Het is voor jou dan misschien iets gemakkelijker om je aan deze sporten aan te zetten als je graag wat kilo’s kwijtgeraakt.

Zwemmen

Zwemmen is een sport die niet alleen heel veel calorieën doet verbranden, maar die gewoon ook heel erg goed is voor heel het lichaam. Je gebruikt hierbij alle spieren die je maar kan bedenken en dat is goed voor je. Wanneer je in het zwembad wat baantjes gaat trekken, kan je op een uur tijd maar liefst 500 calorieën verbranden! Neem je hier toch nog geen genoegen mee? Doe dan de vlinderslag in het zwembad, dan verbrand je zelfs tot 900 calorieën per uur!

Lopen of wandelen

Ben je af en toe wel eens fan van uitwaaien en lukt je hoofd leegmaken het best bij wat lopen? Dan kan je er nu toch misschien je vaste sport van maken, want wanneer je een uurtje gaat hardlopen, verbrand je op een snel tempo maar liefst meer dan 1000 calorieën. Lijkt dit toch wat te veel van het goede, dan kan je ook gewoon rustig joggen, hier verbrand je 650 calorieën mee. Wanneer je toch liever geniet van een rustig wandelingetje, wat natuurlijk ook kan, dan verbrand je aan een rustig wandeltempo 260 calorieën.

Fitness

Gaan fitnessen is de ideale sport om op je eigen tempo te gaan doen en variatie te hebben. Wanneer je met fitnessen calorieën wil verbranden, dan moet je je vooral richten op gewichtheffen en aerobics. Hier kan je tot 250 calorieën per uur mee verbranden. Je kan natuurlijk ook aan krachttrainen gaan doen maar hier zal je niet veel mee verbranden. Bij krachttraining wordt het vet immers omgezet in spieren met als resultaat dat je niet veel zal afvallen.

Fietsen

Je zou het misschien niet meteen verwachten maar ook een uurtje gaan fietsen kan wel wat calorieën verbranden opleveren. Wanneer je een uurtje op een rustig tempo wil gaan fietsen dan verbrand je toch wel tot 330 calorieën per uur. En nog beter, wanneer je aan een serieus tempo fietst en dat is aan 30 km per uur, dan verbrand je zelfs tot 1300 calorieën! Zeg nu nog eens dat je geen motivatie hebt om te gaan sporten!

Afvallen is een combinatie van sporten en gezond eten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here