Wandel jezelf gezond!

Bewegen is een ontzettend belangrijk onderdeel van een gezond leven. Niet alleen houdt het je fysiek in een goede gezondheid, maar ook je mentale gezondheid krijgt een boost wanneer je in beweging bent. Niet iedereen vindt het leuk om te gaan sporten. Misschien krijg jij ook de kriebels wanneer je nog maar aan een fitnessruimte denkt. Of heb je er een hekel aan om jezelf te moeten omkleden en je nadien in het zweet te werken. Gelukkig is dit niet nodig. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat wie 11 minuten per dag wandelt, het risico op hart- en vaatziekten en beroertes met 17% vermindert. Ook je kans om een kanker te ontwikkelen, daalt met 7% wanneer je dagelijks een kwartiertje op stap gaat. Hier lees je hoe je deze dagelijkse wandeling aangenaam kunt laten verlopen.

Wandeloutfit zonder shoppen

Veel sporten vereisen een bepaald soort kledij, zoals een zwempak, een fietshelm of degelijke loopschoenen. De kans is groot dat jij de ideale wandelkledij al in je kast hebt hangen. Het belangrijkste is dat je kledij comfortabel zit en niet te warm of te koud is. Je kunt best laagjes dragen, zodat je eventueel een kledingstuk kan uittrekken wanneer je het te warm zou krijgen. Wat schoeisel betreft, geldt dezelfde regel. Je hoeft geen speciale wandelschoenen aan te kopen wanneer je dagelijks een kwartiertje gaat stappen. Een degelijk paar comfortabele schoenen is goed genoeg.

Maak je wandeling aangenaam

Er zijn verschillende manieren om je wandeling aangenaam te maken. Zo kun je bijvoorbeeld samen met iemand anders op wandel gaan, zodat jullie tussendoor een beetje kunnen bijpraten. Ook wandelen met een hond wordt door veel mensen erg plezierig bevonden. Verder kan het beluisteren van muziek of van een podcast het wandelen ook leuker maken. Daag jezelf ook zeker uit om elke keer een andere route uit te testen. Zo leer je nieuwe plekjes, straten en mensen kennen.

Tijd maken

Sommige mensen verzuchten dat het niet haalbaar is om beweging in te plannen in een druk leven met een job, een huishouden en kinderen. Het voordeel van een kwartiertje wandelen per dag, is dat je dit wel gemakkelijk ingepland krijgt. Je kunt bijvoorbeeld je kinderen te voet naar school brengen. De kans is groot dat je zo al aan je 11 minuten komt. Of ga tijdens je middagpauze even een frisse neus halen in plaats van je vrije moment in een duffe eetzaal door te brengen. Reis je met het openbaar vervoer? Stap dan eens een halte vroeger af. En voor je met je vriendinnen uit eten gaat, kunnen jullie misschien samen een wandelingetje maken? Of ga na je uitje te voet naar huis, dan ben je meteen uitgewaaid na een drukke avond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here