Hoe vind je jouw perfecte kledingstijl?

De ene persoon volgt de modewereld al wat meer dan de andere. De ene wil graag mee zijn met de laatste nieuwe trends, terwijl het voor de ander niet echt uitmaakt wat hij of zij draagt. En je hebt ook mensen die niet goed weten welke stijl van mode ze eigenlijk hebben. Het kan perfect zijn dat je geen kleding stijl vindt die bij je past, hoewel je dit wel graag zou willen. Want hoe weet je nu welke kleren het best bij jou passen? Je kan aan de hand van een aantal tips jouw perfecte kleding stijl vinden!

Wie ben je?

Als je een kledingstijl wil gaan vinden die bij je past, dan moet je in de eerste plaats weten wie je bent. Ben je iemand die verlegen is en liever niet al te veel opvalt? Dan al je waarschijnlijk niet in kleuren of kledingstukken wil gaan rondlopen die opvallen. Of hou je juist wel van gewaagde kleurencombinaties en ben je best wel stoer en een durfal? Aan de hand van wie je bent, kan je vaak beoordelen in welke stijl jij je het meest comfortabel zal voelen.

Kleuren

Wat soms moeilijk om weten is, is welke kleuren het best bij je passen. Je kan dit ontdekken aan de hand van een kleurenpalet of je kan ook foto’s maken waarin je verschillende kleuren van kledij draagt. Leuk is dan om de foto’s te gaan bekijken en te zien welke kleuren het best bij jou passen. Welke kleuren passen het best bij je haarkleur, wat staat mooi bij je ogen en waar licht je gezicht van op. Je kan dit best samen met iemand doen, op die manier heb je ook nog een second opinion wanneer je moest twijfelen bij bepaalde kleuren.

Lichaam

Als je een bepaalde kledingstijl gaat kiezen, moet je ook rekening houden met je lichaam en de vorm ervan. Kijk naar je lichaam en som de lichaamsdelen waar je trots en minder trots op bent. Ben je bijvoorbeeld fan van je lange benen? Een skinny jeans is dan ideaal. Heb je een poep die wat voller is en ben je daar trots op? Draag dan jeans met een high waist, hier komt die beter in uit. Ben je er juist geen fan van? Dan kan je in de zomerjurkjes dragen die wat wijder uitvallen vanaf je middel.

Typerend

Indien je niet meteen een kledingstijl vindt die bij je past, kan je ook gewoon voor iets anders gaan dat jou typeert. Zo kan je kiezen voor fel gelakte nagels die je altijd hebt of een opvallende tas. Een kledingstuk met een bloemenprint of een petje of hoed kunnen ook iets typerend voor jou zijn. Net als een sjaaltje dragen of je haar altijd in een dot doen. Dit zijn typerende dingen waaraan mensen jou kunnen herkennen en waarin je ook een deel van jezelf in kan leggen! De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het nou net leuk!

Door aan yoga te doen, zal je je goed voelen en straal je dit ook uit, ongeacht welke kledingstijl je ook hebt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here