Taekwondo

Ben je ook zoek naar een sport dan is Taekwondo de ideale zelfverdedigingssport. Het is een Koreaanse vechtsport die zijn focus voornamelijk richt op zelfverdediging. Tae wil zeggen voet, kwon is vuist en do is de weg van, naar het Nederlands vertaald is het dus De weg van de voet en vuist.

Waarom kiezen voor Taekwondo?

Taekwondo is naast een vechtsport ook een vechtkunst die streeft naar de ontwikkeling van lichaam en geest. Een ultieme sport om op een positieve manier je energie kwijt te raken en jezelf te verdedigen. In deze tijd is het helaas nodig om jezelf te verdedigen en deze sport leert ons hoe we dit kunnen doen op een correcte manier. Een sport die je leert naast lichaamsbeheersing dat het allemaal draait om respect, integriteit en discipline.

Taekwondo voor alle leeftijden

Taekwondo kan door iedereen beoefend worden zelfs door de kleinste onder ons. Hierdoor leren ze zelfvertrouwen, discipline, zelfverdediging en om om te gaan met agressie op de juiste manier. Dat maakt deze sport meer dan sport gezien de opvoedkundige waarde ervan.

Taekwondo onderdelen

Taekwondo is een zeer diverse zelfverdedigingssport. Je zult de sport denkelijk herkennen aan het onderdeel ‘sparren’, maar Taekwondo kent meer disciplines:

  • Gyeoreugi is het onderdeel sparren, dit zie je het meest tijdens de taekwondotornooien.
  • Handeon is het eenstapsgevecht dit is een vooraf ingestudeerde aanvals- verdedigingssituatie. Het doel is om een reflex te kweken in het geval van een echte aanval om de technieken op een juiste en veilige manier uit te oefenen.
  • Hosinsool is zelfverdediging, hier leer je de technieken om jezelf op een juiste manier te verdedigen en jezelf te bevrijden van de aanvaller.
  • Kyeokpa is een breektest die bestaat uit twee onderdelen: krachtbreektesten en precisiebreektesten. De krachtbreektesten hebben voornamelijk hun focus om in een klap of trap zoveel mogelijk plankjes te breken en bij precisiebreektesten draait het meer om met gesprongen trappen op grote hoogte of op verdere afstand de plankjes te breken.
  • Poomsae is stijlfiguren die in een vastgelegde volgorde moet uitgevoerd worden en waarbij de lijnen van een systematisch en logisch gevecht dienen gevolgd te worden.

Taekwondo is een sport die je voornamelijk doet uit zelfverdediging. Mag het toch iets luchtiger, dan kan je nog altijd kiezen voor zumba!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here