Sporten voor niet-sporters

Tegenwoordig word je vaak scheef bekeken wanneer je niet aan sport doet. Er wordt blijkbaar van ons verwacht dat we in beweging zijn, en liefst nog in clubverband. Natuurlijk is het gezond om te sporten, maar eraan beginnen kan soms moeilijk zijn. Er zijn echter wel sporten die toegankelijk zijn voor iedereen, op elk niveau.

Zwemmen

In bijna elk dorp en elke stad vind je wel een zwembad. Vaak zijn de openingsuren vrij ruim, en kan je dus ook voor of na je werkdag enkele baantjes gaan trekken. Dit is relatief goedkoop, nog goedkoper met een abonnement. Je hoeft enkel een zwembroek, badpak of bikini aan te kopen, meer heb je niet nodig. Je kiest zelf hoeveel baantjes je zwemt en op welk tempo. Ben je een beginnende zwemmer, let dan op of de banen onderverdeeld zijn. Soms zijn er aparte lengtes voorzien voor snelle en trage zwemmers. Het juiste baantje kiezen kan veel boze blikken vermijden!

Fietsen

Fietsen hoef je niet per se op een mountainbike of koersfiets te doen; met een klassiek model kom je ook al ver. Wil je graag grotere afstanden doen, kan je overwegen om een elektrische fiets aan te kopen. Deze kost heel wat meer dan een gewone fiets, maar als je hem gebruikt in plaats van je auto om bijvoorbeeld dagelijks naar het werk te snorren, heb je deze meerkost er snel uit. Bovendien heb je je beweging dan al achter de rug wanneer je werkdag gedaan is.

Wandelen

Wandelen is helemaal “in” sinds de corona-pandemie. Meer dan een goed paar stapschoenen en eventueel een degelijke regenjas heb je niet nodig. Wandelen kan je uiteraard alleen of met je hond doen, maar ook met vrienden of een wandelclubje. Al wandelend kan je vaak makkelijker praten over moeilijkere onderwerpen, wat mooi meegenomen is. Er bestaan diverse apps die mooie routes uitstippelen, maar je kan natuurlijk ook altijd zelf aan de slag om een route te zoeken die je aangenaam lijkt. Je woonplaats herbergt vast nog een hoop mooie plekjes die je nog nooit eerder gezien hebt!

Padellen

Deze sport is een vrij recent fenomeen. Het is een soort combinatie van tennis en squashen die je met twee of vier in een soort kooi speelt. Padelveldjes rijzen als paddestoelen uit de grond, dus je vindt vast een locatie in je buurt waar je het spel kan uittesten. Om te kunnen padellen heb je sportschoenen nodig, een comfortabele outfit en een padelracket. De rackets kan je vaak ter plaatse huren. Padel is een toegankelijke sport omdat je er geen goede conditie voor nodig hebt en de spelregels eenvoudig zijn. Het is dus zeker de moeite waard om het eens uit te testen!

Traplopen

Dit is een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke sporten die er zijn; traplopen. Je vindt overal in je omgeving wel een trap die je op- en af kan gaan. Je hebt hier niets speciaals voor nodig en het doet wonderen voor je conditie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here