overzettredes

Je kunt bijna niet voorkomen dat je trap in de loop der jaren slijt. Hij wordt dan ook vaak gebruikt. Dag in dag uit loop je eroverheen. Na verloop van jaren zullen op de traptreden slijtplekken ontstaan, waardoor ze gladder worden en je er sneller over uitglijdt. Ook is het niet bepaald een mooi gezicht, zo’n versleten trap. Is jouw trap aan een onderhoudsbeurt toe, of wil je je trap een nieuw uiterlijk geven? Dan kunnen houten overzettreden uitkomst bieden.

Trap renoveren?

Het bekleden van een trap met (houten) overzettreden noemen we een trap renoveren. Dat klinkt als een behoorlijke ingreep, maar kan in de meeste gevallen al binnen een dag gebeurd zijn. De oude trap kan namelijk gewoon blijven staan. Er worden nieuwe overzettreden op gemonteerd, dus treden die over de bestaande treden vallen. Zo krijgt je trap binnen een mum van tijd een nieuwe uitstraling. Je kunt ervoor kiezen overzettreden van PVC of HPL te laten plaatsen, maar ook massief houten overzettreden behoren tot de mogelijkheden. Ideaal wanneer je je trap een stijlvol en natuurlijk uiterlijk wilt geven.

Veiliger en stiller

Van een traprenovatie wordt je trap niet alleen mooier, maar hij kan er ook veiliger en stiller van worden. Een krakende trap die in de vroege ochtend het hele huis wakkermaakt is zo verleden tijd. Omdat overzettreden uitgerust kunnen worden met een anti-sliplaag zul je er niet zo snel over uitglijden. Ook slijten deze traptreden minder snel. Je kunt tijdens een traprenovatie verschillende aanpassingen aan je trap laten doen om hem zo veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het dichtmaken van een open trap, of het installeren van LED-verlichting aan de onderzijden van de treden.

Treden van echt hout

Er zijn weinig mensen die niet van de uitstraling van echt, massief hout houden. Een trap met echte houten treden heeft dan ook een luxe uitstraling. Wil je je trap laten bekleden met houten overzettreden, dan heb je veel keuze. De treden bestaan in verschillende houtsoorten, zoals kersenhout, beukenhout en verschillende soorten hardhout. Er is daardoor altijd wel een houtsoort die precies bij jouw smaak en voorkeur past. Met olie geef je de houten overzettreden een mooie finishing touch.

Slijtvaste materialen

Je kunt je trap ook laten renoveren met overzettreden van kunststof, bijvoorbeeld PVC of HPL. Ook deze treden zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan treden met een betonlook, of juist overzettreden die er net zo uitzien als hout. Het voordeel van deze treden is dat ze vaak slijtvaster zijn dan echt hout. Wanneer het op traptreden aankomt heeft iedereen zo zijn eigen smaak en voorkeuren. Kies jij voor echt hout, of toch liever voor kunststof?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here