Sensuele salsa

Wanneer je op zoek bent naar een leuke manier van sporten of gewoon naar een manier om in beweging te zijn, is het misschien wel een goed idee om je in te schrijven voor salsalessen. Deze zwoele Zuid-Amerikaanse dans is niet zo moeilijk om aan te leren en maakt je instant vrolijk door de zomerse muziek. Je kan je samen met je partner inschrijven, maar je kan ook alleen starten met de lessen. Zo leer je meteen veel nieuwe mensen kennen.

Wat is salsa?

Salsa is een dansvorm die ontstaan is in Cuba. De nadruk ligt op de heup- en armbewegingen. Het voetenwerk is vrij eenvoudig bij deze dans. Er zijn verschillende figuren die je in een willekeurige volgorde kan uitvoeren. De man, die bij deze dans de leiding neemt, bepaalt de volgorde van de figuren. De belangrijkste eigenschap bij het dansen van salsa, is dat je beweegt en plezier maakt. In tegenstelling tot andere dansstijlen is de perfecte uitvoering van deze dans zeker geen doel op zich.

Welke varianten bestaan er?

Salsa bestaat in ontzettend veel verschillende vormen. Deze vormen worden bepaald door welke voet vooraan staat en op welke tel je begint te dansen. Bovendien kan je salsa zowel voor-achter- als zijwaarts dansen.
In de Dominicaanse Republiek is er nog een andere variant van de salsa ontstaan: bachata. Deze dansvorm is over het algemeen nog intiemer dan salsa; je staat nog veel dichter bij je danspartner, moet veel heupbewegingen maken en het vraagt ook om nog meer sensualiteit dan de gewone salsa.

Waar kan je salsa leren dansen?

Veel dansscholen bieden salsalessen aan. In ongeveer tien lessen kan je een goede basis van deze dans aangeleerd krijgen. Door meer lessen te volgen kan je je kennis en vaardigheden natuurlijk nog verder uitbreiden.
Wanneer je wat meer avontuurlijk bent aangelegd, kan je er ook voor kiezen om een zogenaamde “dansreis” te maken om salsa te leren dansen in een land dat salsa ademt. Zo kan je bijvoorbeeld naar Cuba reizen om daar les te volgen bij echte professionals. Er bestaan natuurlijk ook salsareizen dichter bij huis. Je vertrekt dan naar Portugal of Spanje. Tijdens deze reizen wordt er uiteraard veel gedanst, maar krijg je ook de gelegenheid om het land en de cultuur beter te leren kennen.

Wat heb je nodig om salsa te kunnen dansen?

Om salsa te kunnen dansen heb je weinig nodig. Natuurlijk is het leuk om er stijlvol en sexy uit te zien wanneer je op de dansvloer staat, maar het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt en gemakkelijk kan bewegen. Wanneer je regelmatig gaat dansen kan je wel overwegen om een degelijk paar dansschoenen aan te kopen in een gespecialiseerde winkel. Salsaschoenen hebben een suède zool, waardoor je gemakkelijker kan glijden en draaien. Vrouwen kunnen zelf kiezen of ze liever hoge of lagere hakken dragen. Je kan salsaschoenen, zowel voor mannen als vrouwen, in alle prijsklassen terug vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here