Schoenen

De schoenen maken de man én vrouw

Wanneer je een leuke outfit wil dragen, vergeet dan niet om ook de nodige aandacht aan je schoenen te schenken. Schoenen maken of kraken je outfit namelijk. Je kan nog zo netjes uitgedost zijn, wanneer je schoenen versleten of vuil zijn, gaat het hele beoogde effect verloren.

Eén paar schoenen, meerdere outfits

De grote troef van een mooi paar schoenen, is dat ze elke outfit een andere uitstraling kunnen geven. Zo kan een deftig mantelpakje met hakken je een heel gedistingeerde look geven, maar wissel je je stiletto’s om met sneakers, zie je er meteen sportief en casual uit. Zo kan je overdag met naaldhakken naar kantoor en ’s avonds uit met de meisjes zonder dat je je moet omkleden. Enkel een extra paar schoenen mee nemen, en je bent gesteld.

Een jeans gecombineerd met ballerina’s? Je ziet er uit als de ‘girl next door’. Combineer je je spijkerbroek liever met hakken, kom je meteen weer sexy voor de dag. Je kan zijn wie je wil door gewoon je schoenen aan te passen!

These shoes are made for walking

Wanneer je nieuwe schoenen hebt gekocht, neem dan zeker de tijd om ze in te lopen. Zeker lederen schoenen moeten zich nog een beetje aan je voet aanpassen. In het begin kan dit gepaard gaan met blaren en pijnlijke voeten.

Ken jezelf ook wanneer je je een nieuw paar stappers aankoopt. Hoge hakken kunnen dan wel ontzettend elegant zijn, als je er niet op kan lopen moet je ze ook niet kopen.
Wanneer je je niet comfortabel voelt in je nieuwe paar, ben je misschien ook niet geneigd om ze veel te dragen. Hoe mooi je nieuwe aankoop dan ook is, het is weggegooid geld.

Schoenen kopen

Je kan je schoenen zowel online als lokaal kopen. Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Wanneer je schoenen online koopt, heb je meestal een veel ruimer aanbod dan in de lokale schoenwinkel. Dit maakt kiezen soms wat moeilijker. Bij veel online winkels kan je meerdere artikels aankopen en later terugzenden wat je niet wil kopen. Je haalt als het ware de schoenwinkel naar je thuis. Heel praktisch, maar minder goed voor het milieu.

Je kan er ook voor kiezen om je lokale schoenwinkel te ondersteunen. De keuze is hier misschien wat beperkter, maar je krijgt wel een persoonlijke service en vaak nog goede tips om je schoenen te onderhouden. In een degelijke zaak zullen de verkoopmedewerkers je ook adviseren welk paar je beter wel of niet neemt en welk paar schoenen je al dan niet flatteren.

Op stap

Heb je je droompaar gevonden? Zijn je schoenen ingelopen? Dan is de straat je catwalk. Nu kan je vol vertrouwen de wereld instappen in de stijl die jij gekozen hebt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here