De 5 gekste sporten die er bestaan

Een sport, sommige mensen beginnen eraan, omdat ze wat meer beweging nodig hebben en andere mensen doen het, omdat ze het graag doen of omdat het ontstaan is door een hobby. In ons land zijn er tal van sporten te doen, van basketbal tot voetbal en hockey. Maar je kan het ook gekker gaan zoeken. In dit artikel kan je de 5 meest gekste sporten terugvinden en wie weet doe jij nog wel inspiratie op voor een nieuwe hobby!

Joggling

Het woord zegt het misschien al zelf, maar deze sport is een combinatie van twee normale sporten. Joggling wil zeggen dat je gaat joggen, terwijl je aan het jongleren bent met ballen. Grappig zeker en vast, gemakkelijk? Dat helemaal niet! Tijdens dat je aan het joggen bent, moet je proberen om hetzelfde ritme en patroon aan te houden om ervoor te zorgen dat je tijdens het jongleren geen bal laat vallen. Laat je er eentje vallen? Dan moet je opnieuw beginnen waar de bal gevallen is.

Teenworstelen

Ja hoor, je leest het goed, teenworstelen is echt een sport die bestaat. Of het de meest hygiënische sport is dat valt wel te betwijfelen. Bij teenworstelen volg je eigenlijk hetzelfde principe als wanneer je gaat armworstelen. Je plaatst de deelnemers tegenover elkaar en haken dan hun tenen in elkaar. Bij deze sport moet je proberen om de voet van de tegenstander naar de kant te duwen. Het is een sport die voornamelijk in Engeland voorkomt, een groepje Britten heeft deze sport uitgevonden, maar er bestaat ook een WK van.

Polo met olifanten

De ruitersport polo, die is je waarschijnlijk wel bekend. Het doel daarbij is dat je op een paard met een polostick de bal in het doel moet krijgen. Het is een bekende sport en absoluut niet vreemd. Vreemd wordt het wel wanneer je dit met olifanten gaat doen. Zo bestaat er ook de sport olifantenpolo. Je gaat dan niet op paarden te werk, maar je zit op olifanten. Elk team bestaat uit vier olifanten en op elke olifant zit een speler en een temmer. Hetzelfde principe geldt dat je de bal in het doel van de tegenstander moet krijgen. Eens iets anders, toch?

Stokpaardrijden

Een stokpaardje, iedereen kent het bij ons als een stuk speelgoed waar kinderen dol op zijn. Echter kan het ook een hulpmiddel zijn voor een sport, namelijk stokpaardrijden. In Finland is het een bijzonder grappige, maar serieuze sport die te vergelijken is met paardensport, carrousel rijden en jumping. Langzaamaan begint het zich te verspreiden naar het vasteland in Europa zoals Nederland.

Kaasrollen

Geloof het of niet maar kaasrollen is echt een sport in Engeland. Het woord zegt het al zelf, deze sport bestaat echt uit het rollen van een bol kaas. Het is de bedoeling dat de bol kaas op een helling wordt gerold en de deelnemers zetten daarna de achtervolging in. Wie als eerste bij zijn bol kaas komt en hem te pakken krijgt, is gewonnen! De prijs is: de kaasbol! Iets voor jou? Of eet jij liever kaas dan dat je er mee sport?

Toch graag iets extremer? Kies dan voor vechtsport!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here