vechtsport

Vechtsporten hebben vaak onterecht een agressief imago, terwijl het beheersen van een vechtsport juist betekent dat je je zelfbeheersing traint, omdat je weet dat je jezelf kunt verdedigen. De vele vormen van vechtsport zorgen voor een betere conditie, spierversteviging, vetverlies en mentaal voor een sterke geest. Door vechtsporten kun je beter in je vel komen te zitten doordat je sterker en leniger wordt en werkt aan balans. Daarnaast zorgen zittende beroepen vaak voor een verkeerde houding, waardoor je juist lichamelijke klachten kunt krijgen. Vechtsporten zorgen voor een goede houding en voorkomen zo schade van te lang en te veel zitten.

Karate en kung fu

Vooral Aziatische vechtsporten leggen de nadruk op kracht, lenigheid, flexibiliteit, zelfverdediging en discipline. Karate staat bijvoorbeeld bekend om deze eigenschappen. Het helpt je sterk en lenig worden. Kung fu bestaat uit intensieve bewegingen die zowel je lenigheid als conditie verbeteren. Het maakt je benen, bovenlichaam en je hart sterker. Kung fu is een combinatie van vechttechnieken en lichamelijke en geestelijke training. Je leert stapsgewijs series bewegingen die je kunt gebruiken als verdediging als je tegenover een andere beoefenaar staat. De training bestaat onder meer ook uit een warming-up, flexibiliteitstraining en krachtoefeningen.

Kickboksen en taekwondo

De populariteit van kickboksen neemt jaarlijks toe. Het is een intensieve vechtsport die elementen uit boksen combineert met de trappen uit Aziatische vechtsporten als karate en taekwondo. Bij deze sport gaat het in de ring om de tegenstander zo hard mogelijk te raken en dat vindt niet iedereen leuk. Als je wel wilt leren trappen, maar alleen voor zelfverdediging, dan is taekwondo de betere optie. In deze sport ontwikkel je zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Het is een sport die ook door minder sterke mensen kan worden beoefend en het legt de nadruk op zelfverdediging, zelfbeheersing en respect.

Krav maga

Krav Maga is een zelfverdedigingsmethode die is ontwikkeld in Israël. Man, vrouw, jong en oud, zich leren zich met deze sport verdedigen in de meest uiteenlopende situaties. De technieken zouden gemakkelijk aan te leren zijn omdat ze gebaseerd zijn op instinctieve reacties. Krav Maga richt zich op kracht en conditie en leert je jezelf te verdedigen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je moet reageren op een agressieve omgeving, op verschillende bedreigingen en aanvallen en op aanvallen met meerdere tegenstanders. Dat doet je op een snelle, slimme en effectieve manier gebaseerd op natuurlijke reacties en reflexen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here