Leuke ideetjes voor een weekendje weg

Je houdt er ongetwijfeld van om af en toe eens van de drukte en sleur van het dagelijkse leven te ontsnappen. Wanneer je een beperkt budget of een beperkt aantal vakantiedagen hebt, is het niet altijd eenvoudig om veel op reis te gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel wat mogelijkheden om dichtbij een weekendje weg te boeken. Je kan het bovendien zelf zo duur of zo goedkoop maken.

Ga voor een luxueus weekendje weg

Wanneer je op zoek bent naar een weekendje weg waar alles volledig tot in de puntjes is geregeld en je kan baden in luxe, zijn er heel wat hotels die dit aanbieden. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je hier veel voor zal moeten betalen. Zeker in de centrumsteden kunnen de prijzen voor luxehotels erg hoog liggen. Hoe hoger de verdieping waarop je wil liggen, hoe hoger de prijs bovendien. Indien je dit toch graag een keer wil doen, is het aan te raden om dit buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties te doen. Dan liggen de prijzen een stuk lager en heb je ook nog kans op goed weer.

De opkomst van glamping

Indien je toch graag wat luxe hebt op je weekendje weg, maar niet het budget hebt om een luxehotel te boeken, kan glamping zeker een optie zijn. De laatste jaren is het concept, glamoureus kamperen, steeds meer op de voorgrond gekomen. Daarnaast is het een unieke ervaring en kun je op de meest bijzondere plaatsen een glamping boeken. Bovendien heb je een groter gevoel van vrijheid dan bij een hotel omdat je daar rekening moet houden met de uren van het ontbijt en het avondeten. Bij glamping start en eindig je je dag wanneer jij het wil. Je hoeft daarnaast ook niet al je kampeerspullen mee te sleuren in je wagen.

Ga terug naar de basis met een daktent

Is luxe tijdens een weekendje weg niets voor jou en wil je je graag terug één voelen met de natuur? Huur of koop dan een daktent en stap gewoon in je wagen. Het grote voordeel van een daktent is dat je niets op voorhand moet boeken of reserveren. Je kan gewoon vertrekken en kijken waar je terecht komt. Ideaal wanneer je impulsief beslist om een weekendje weg te gaan.

De aankoop van een daktent kan een investering zijn, maar wanneer je het vaak gebruikt, bespaar je op lange termijn zelfs geld. Indien je bij elk weekendje weg ergens een overnachting moet boeken, kom je na enkele uitjes al heel snel tot de aankoopprijs van een daktent. Daarnaast is een daktent ook ideaal wanneer je een aantal dagen wil rondtrekken. Zo kan je elke dag beslissen waar je naartoe gaat en hang je niet vast aan een slaapplaats die je op voorhand hebt geboekt. Wil je vroeger terug naar huis keren om bepaalde redenen? Geen gedoe met reservaties annuleren en eventueel geld terugkrijgen. Nog meer dan glamping zorgt een daktent voor het ultieme gevoel van vrijheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here