Laat Kaapstad je hart veroveren!

Zou je graag eens naar Afrika reizen maar ben je bang van het onbekende? Kaapstad is de ideale plek om zuidelijk Afrika op een heel gemoedelijke manier te leren. Deze metropool combineert het mooie van Zuid-Afrika met al het aangename van “het westen”. Dit maakt dat Kaapstad een heel toegankelijke stad is waar je aangenaam kan vertoeven.

Stad met verschillende facetten

Kaapstad combineert alle troeven van Zuid-Afrika. Je kan er de prachtige natuur aanschouwen, zoals de magnifieke stranden en de majestueuze Tafelberg. Verder is het een echte wereldstad, waar je kan shoppen, uit eten kan gaan en het nachtleven kan ontdekken. Je vindt er wolkenkrabbers, maar ook huizen in Hollandse en victoriaanse architectuur. Wanneer je je oren spitst, kan je er verschillende talen horen. De belangrijkste taal is het Afrikaans, maar je hoort er ook Engels en Xhosa.

Wat moet je er zeker gezien hebben?

In Kaapstad is zoveel te zien en te doen, dat je best je tijd neemt om de stad te bezoeken. De volgende plekken moet je zeker gezien hebben:

Victoria en Albert Waterfront (V&A Waterfront):
Deze gezellige plek in het centrum van de stad bruist van leven. Je vindt er talloze terrasjes, winkels en een reuzenrad. Ook het Two Oceans Aquarium bevindt zich hier en is zeker een bezoekje waard.

Robbeneiland:
op deze plek kan je geschiedenis opsnuiven. Op Robbeneiland bevond zich de gevangenis waar wijlen Nelson Mandela ook lang opgesloten was. Deze plek is kenmerkend voor alles waar de Apartheid voor stond. Je kan er een rondleiding krijgen door ex-gedetineerden.

De Tafelberg:

Als het weer zich ertoe leent en de lucht helder is, is een beklimming van deze berg echt de moeite waard. Als je minder sportief bent raak je ook aan de ‘top’ (het is natuurlijk een platte berg, daarom de naam Tafelberg) met een kabelbaan. Boven aangekomen krijg je een onvergetelijk zicht op Kaapstad en de omliggende stranden.

Kaap de Goede Hoop:

Dit natuurpark kan je zowel te voet als met de auto bezoeken. Let er zeker wel op voor de bavianen, die je auto binnen durven klimmen. Je kan hier prachtige natuur aanschouwen, struisvogels en tussen juni en november met wat geluk ook walvissen!

Townships bezoeken:

Zuid-Afrika staat helaas ook bekend om zijn vele townships. Sommige ervan kan je bezoeken met een gids. Dit kan te voet, met de auto of met de fiets. Als je een township wil bezoeken, doe dit dan nooit zonder gids!

Je reis plannen

Je geraakt het snelst in Zuid-Afrika met het vliegtuig. Het is ongeveer twaalf uur vliegen van Brussel of Schiphol tot in Kaapstad. Zuid-Afrikanen hanteren het hele jaar door ons zomeruur, dus je zult geen last hebben van een jetlag. Betalen doe je er met de Zuid-Afrikaanse Rand. Zuid-Afrikanen rijden links. Wanneer het bij ons zomer is, is het winter in Zuid-Afrika. Bijna alle Zuid-Afrikanen spreken en begrijpen Engels, en het Afrikaans lijkt erg op Nederlands. De taalbarrière is dus klein. Er zijn geen verplichte vaccinaties wanneer je naar Kaapstad reist.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here