De eerste keer met het vliegtuig op vakantie

Wanneer je voor de eerste keer een vakantie boekt naar een verre bestemming, dan kan dit goed zijn dat het voor jou de eerste keer met het vliegtuig op vakantie gaan wordt. Dit is best een spannende bedoeling en kan gepaard gaan met wat stress. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je best rekening mee houdt, wanneer je met het vliegtuig op vakantie vertrekt. Maar, geen stress, maak gewoon een lijstje waar je aan moet denken of wat je niet mag vergeten en je zal merken dat de stress vanzelf wat gaat liggen. En met onze tips kan je helemaal zorgeloos aan die eerste vliegreis beginnen!

 

Juiste reisdocumenten

Een van de belangrijkste dingen waar je zeker aan moet denken wanneer je op vakantie gaat, zeker met het vliegtuig, is dat je de juiste reisdocumenten meeneemt! Je mag er maar niet aan denken dat je op de luchthaven staat en plots merkt dat je niet alle nodige documenten bij hebt. Wanneer je voor een verre reisbestemming kiest, heb je waarschijnlijk sowieso een reispas nodig en je identiteitskaart. Zoek zeker ook op of je nog andere documenten nodig hebt, zoals een visum. Neem ook zeker je vluchtvouchers mee, anders is er geen vliegreis voor jou!

 

Bereid jezelf goed voor!

Als je weet dat je goed voorbereid bent, dan kan dit al een heel pak stress wegnemen. Wanneer je voor het eerst gaat vliegen, kan het allemaal heel zenuwslopend zijn, daarom raden we je aan om op voorhand al in te checken. Bij de luchtvaartmaatschappij kan je dit al doen voor je vertrekt, zodat je op het moment zelf in de luchthaven alleen nog maar je ruimbagage moet afgeven. Heb je zelfs geen bagage voor in het ruim, dan kan je zelfs meteen doorlopen naar de security check. Op die manier bespaar je niet alleen tijd, maar ook stress.

 

Wees op tijd op de luchthaven

Ook al heb je misschien op voorhand online ingecheckt, toch is het nog altijd belangrijk dat je op tijd op de luchthaven bent. Het zal niet alleen ervoor zorgen dat je op tijd je vliegtuig haalt, maar het zorgt ook gewoon voor meer rust in je hoofd. Je hoeft je niet af te jagen, je weet dat je zo genoeg tijd hebt. Voor vluchten binnen Europa wordt aangeraden om 2 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn. Voor bestemmingen buiten Europa wordt het aangeraden om 3 uur op voorhand op de luchthaven te zijn.

Regels rond handbagage

De handbagage is de bagage die je mee op het vliegtuig mag nemen en die niet mee in het ruim moet. Aangezien je dus altijd bereik hebt tot deze handbagage, zijn hier heel strenge regels voor. De handbagage mag maar een bepaald aantal maximum afmetingen hebben. Ook moet je er rekening mee houden dat je niet zomaar alles in die bagage mag steken. Je mag bijvoorbeeld maar een bepaald aantal ml vloeistoffen in je handbagage hebben zitten. Controleer altijd heel goed de regels van de luchtvaartmaatschappij wanneer je je koffers aan het maken bent!

Volledig klaar voor je vakantie? Met de vier inpaktips beleef jij nog een rustigere voorbereidingsperiode!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here