De 5 leukste en goedkoopste steden voor een citytrip!

istanbul stedentrip

Het woord vakantie is voor iedereen heel verschillend. Voor de ene kan dit inhouden twee zalige weken op een godverlaten strand met het zonnetje heerlijk op hem of haar. Voor de ander is vakantie een wintersportvakantie waar hij of zij zich helemaal kan uitleven. Voor iemand anders staat vakantie dan weer gelijk aan stedentrips. Je hoeft niet per se een week of twee weken achter elkaar op vakantie te gaan. Je kan ook de wereld ontdekken door meerdere citytrips te plannen. De 5 leukste en goedkoopste steden hiervoor vind je hier!

Vilnius in Litouwen

Litouwen is misschien niet het land waar je meteen aan denkt als je praat over citytrips. Toch is het een zeer fijn en mooi land om op citytrip te gaan. Bovendien is het land ook goedkoop wat kan zorgen voor en fijne en goedkope citytrip. Vooral de stad Vilnius is echt een aanrader voor een leuke trip. Het heeft prachtige gotische bouwwerken en leuke, kronkelende en gezellige straatjes. De stad behoort tot een van de goedkoopste bestemmingen van Europa en er is voor ieder wat wils. Zo is deze stad een goede mengelmoes van cultuur en natuur. Goedkoop slapen doe je er zeker, met een budget van 5 euro per nacht!

Servië: Belgrado

Wanneer je een fijne citytrip wil beleven moet je naar de hoofdstad van Servië trekken. De stad begint nu stilaan aan een opmars nadat ze lang ontweken werd door het vroegere oorlogsgeweld. Qua architectuur en een geweldig nachtleven kom je hier echt wel aan je trekken. Er zijn prachtige historische monumenten te bezoeken en er zijn tal van drijvende partyclubs op de Donau en de Sava.

Stad in opkomst: Warschau

Nog een stad die heel erg populair begint te worden is Warschau in Polen. De laatste jaren begint deze stad meer en meer populair te worden onder de toeristen. Het is dan ook een bruisende stad die heel wat te bieden heeft, vooral op historisch en cultureel vlak. Ook is het allemaal heel betaalbaar, van het openbaar vervoer, luchthavenvervoer tot het eten. Naar deze stad moet je gewoon gaan als je op zoek bent naar een geweldige, maar goedkope citytrip.

Het prachtige Istanbul in Turkije

Nog altijd tot een van de populairste citytrips behoort Istanbul. Je gaat niet alleen naar Turkije om aan het strand in de zon te liggen, maar evengoed voor cultuur aan een zachte prijs. Bovendien is Turkije ook een heel goedkoop land wat maakt dat het de ideale stedentrip voor jou is!

Boekarest in Roemenië

Wanneer je naar de hoofdstad van Roemenië reist, zal je merken dat deze barst van geschiedenis en de gezellige wijken. Zo zijn er tal van leuke dorpjes en wijken die elk hun eigen sfeer uitstralen. De stad heeft een aangenaam klimaat en is vriendelijk voor je portemonnee. Bovendien is het nog geen wereldstad wat maakt dat het er iets rustiger vertoeven is. Heerlijk toch?

Met dit lijstje van leuke steden, beleef jij hoogstwaarschijnlijk een fantastische citytrip!

Vertrek relaxed op citytrip dankzij deze inpaktips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here