Beste shopsteden in Europa

Een citytrip: je kan het doen om lekker te gaan eten, wat van de wereld te zien of omdat je van verschillende culturen houdt. Maar er kan nog een andere reden zijn waarom jij graag op citytrip vertrekt en dat is om te gaan shoppen! Wanneer je er graag eens een paar dagen op uittrekt met je zus, vriend of vriendin om te gaan shoppen, dan vind je in Europa zeker een topbestemming voor jullie! Europa telt namelijk tal van steden die zich perfect lenen als shopstad! Uit deze top 5 halen jullie meteen een bestemming naar jullie wens.

Nummer 5: Berlijn

Misschien een atypische stad om te gaan shoppen zou je op het eerste moment misschien denken, maar niets is minder waar. Berlijn leent zich perfect als shopstad en wel om verschillende redenen. Je vindt hier zowel exclusiviteit als vintage. Het leuke is dat je er in verschillende delen van de stad ook verschillende soorten winkels terugvindt, wat maakt dat je voor ieder wel wat wils vindt. Het winkelcentrum Alex dat maar liefst 180 verschillende winkels telt, is echt de moeite waard. Ook kan je naar de Hackisher Markt en dit kan je perfect combineren met een hapje en een drankje! Want de boog kan niet altijd gespannen staan natuurlijk!

Nummer 4: Rome

Niet alleen is de hoofdstad van Italië op vlak van monumenten en cultuur een ware voltreffer, ook om te gaan shoppen kan de stad best tellen! De winkelstraat Via dei Condotti is absoluut de moeite als je houdt van de grote modemerken en de geweldige juwelierszaken. Ook in de Via Cola di Rienzo is het heerlijk shoppen, hier vind je ook leuke boetiekjes, restaurantjes en cafeetjes. Ook is er een overdekt winkelcentrum: Galleria Porta di Roma voor als het eens wat minder weer moest zijn.

Nummer 3: Barcelona

Barcelona is bij uitstek de beste stad in Spanje om te gaan shoppen. De stad is niet alleen prachtig, maar je bent er ook uren zoet mee als je er gaat winkelen. Veel internationale ketens, maar ook exclusieve merken. La Rambla is een heel bekende straat in Barcelona waar je gezellig kan winkelen en kan eten. De straat is maar liefst 1,2 kilometer lang, dus je kan je al eens een keer laten gaan. Wat deze straat zo leuk maakt, is dat ze gecombineerd wordt met straatartiesten die tal van acts uitvoeren in de leukste kostuums.

Nummer 2: Milaan

De nummer 2 die je waarschijnlijk op nummer 1 verwachtte, is Milaan. Milaan is de Europese hoofdstad van mode en design dus geweldig om te gaan shoppen. Er zijn uiteraard tal van gigantische merken, maar ook goedkopere winkels die betaalbaar zijn voor de ‘gewone’ mens. Bezoek Corso di Porta Ticinese voor bijzondere producten zoals kledij, unieke meubels en accessoires.

Nummer 1: Londen

Er zijn verschillende redenen waarom Londen als dé nummer 1 shopstad van Europa wordt beschouwd. Alleen Oxford Street is genoeg om deze stad op nummer 1 te plaatsen. Daarbij komt ook nog eens het gezellige winkelen in Covent Garden Market, Brick Lane Market, Notting Hill en Savile Row. Niet alleen vind je er stijlvolle en duurdere winkels, maar ook goedkopere. Bovendien zijn deze straten erg gezellig om te shoppen en is het shopaanbod heel divers!

Niets vergeten op je shoppingtrip dankzij deze inpaktips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here