Waarom planten in huis een goed idee zijn

Als je een nieuwe woning hebt gekocht of als je met je partner gaat samenwonen, dan is het een heel leuke tijd om van het huis jullie thuis te maken. Alles inrichten naar eigen smaak en er een gezellig stekje van maken. Als jullie beiden niet echt plantenmensen zijn, dan komt het misschien niet meteen bij jullie op om planten in huis te halen. Maar misschien moeten jullie daar toch nog eens extra over nadenken, want er zijn heel veel goede redenen waarom planten in huis echt wel een goed idee zijn.

Planten maken je hoofd leeg

Gaan samenwonen of in een nieuwe woning trekken, kan een stressvolle tijd zijn. Er moet heel wat geregeld worden en er mag niets vergeten worden. Dat is al een eerste reden om planten in huis te halen. Deze maken namelijk je hoofd leeg. Planten in de woonkamer helpen bij stress en tegen nerveus zijn. Ze wekken bovendien ook nog eens liefde en affectie op, ideaal wanneer je dus bent gaan samenwonen. Nog beter is om buiten een plantentuin in te richten. Deze leidt je gedachten helemaal af van stressvolle momenten en het helpt om creatief bezig te zijn.

De lucht wordt gezuiverd

Het is algemeen geweten dat planten de lucht zuiveren. Wanneer we buiten lopen krijgen we elke dag al genoeg met tal van verontreinigende stoffen te maken. Daarom is het belangrijk om thuis in gezonde lucht te leven en dat kan bijna niet beter dan met planten in huis. De beste planten die je in huis kan halen om de lucht zuiver te houden zijn de bamboepalm, de ficus en de arecapalm. Wanneer de luchtkwaliteit in je nieuwe woning dus niet echt top is, is het zeker een aanrader!

Betere concentratie

Bepaalde planten staan erom bekend om je concentratie te verhogen. Denk maar aan de citroenmelisse, de marshmallow plant of rozemarijn. Deze planten en kruiden zorgen ervoor dat je brein op een natuurlijke manier gestimuleerd wordt en dat je je beter kan concentreren. Ideaal dus om niet afgeleid te worden van alle zaken die je nog moet doen wanneer je net bent gaan samenwonen.

Planten in huis geven positieve energie

Positieve energie, dat kan een mens altijd wel gebruiken, toch? Dan moet je zeker planten in huis gaan halen bij het inrichten van jullie nieuwe stekje. Bepaalde planten trekken positieve energie aan en daar kan je alleen maar beter van worden. Varens zijn hier goede voorbeelden van, alsook de ganzenbloem en lavendel. Met dit laatste kan je misschien wat moeite hebben om erin te geloven, maar hé je weet het nooit zeker, tot je het probeert, nietwaar? Zo zie je maar, er zijn dus meer dan genoeg redenen om wat mooie planten in jullie nieuwe stekje te zetten. En ook al geloof je er niet in, zet ze er dan gewoon om jullie nieuwe woning wat kleur te geven!

Niet veel centen meer over na het aankopen van jullie stekje? Gelukkig kan je je liefdesnestje inrichten met een beperkt budget!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here