Hoe maak je van je kot je eigen paradijsje?

Ben of ken jij een kotstudent? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven! Zeker wanneer het de eerste keer is dat je op kot gaat. Altijd spannend, want er breekt een nieuwe fase in je leven aan. Een fase die je doorbrengt in een stad die je misschien nog niet zo goed kent. En voor het eerst in je leven ga je op eigen benen moeten staan. Er zijn alleen maar voordelen aan het kotleven, maar het is wel een uitdaging om deze beperkte ruimte zo functioneel en gezellig mogelijk in te richten. Hier lees je hoe je dat kan doen.

Maak gebruik van de hele ruimte

Aangezien de ruimte van je kot beperkt is, moet je manieren zoeken om de hele ruimte te benutten. Zo is het een goed idee om niet alleen de grondruimte te gebruiken, maar ook de muren. Denk hierbij maar aan een hele hoge kast, waar je zowel je kledij als andere spullen in kwijt kan. Uiteraard leg je alleen die dingen vanboven die je niet zo vaak nodig hebt. Ook extra schabbetjes komen steeds van pas. Je eventuele tv. kan aan de muur bevestigd worden. Dat bespaart je een tv-meubel. Denk er ook aan om de lege ruimtes van voorwerpen te benutten. Zo kunnen er onder je bed opbergdozen staan waar je spullen in kan stockeren. Je kunt er ook voor kiezen om in een hoogslaper te slapen. In de ruimte onder dit hoge bed kun je dan bijvoorbeeld je bureau installeren. Zorg er wel voor dat je dan voldoende lichtinval hebt.

Denk groot

Je kan je kot groter doen lijken door met lichte kleuren te werken en spiegels aan de muur te hangen. Overweeg ook zeker om uitklapmeubels te kopen. Zo kan een zetelbank een extra persoon te slapen leggen, maar misschien ook wel 4 mensen zitruimte geven tijdens een gezellige avond bij jou op kot. Door een bureau met uitschuifbaar gedeelte te kiezen, verkrijg je extra ruimte om je boeken en notities kwijt te kunnen tijdens je blok, maar heb je ook een tafel wanneer er mensen bij jou komen eten of een gezelschapsspel komen spelen. Als je creatief bent, kun je er zelfs een toffe bar van maken!

Less is more

Je hebt misschien de neiging om superveel spullen mee te verhuizen en je kot vol te zetten met allerhande meubilair en prullaria. Niet alleen geeft dit een heel rommelig zicht, het zorgt ook voor chaos in je leef- en slaapruimte en in je hoofd. Breng dus alleen functionele meubels mee, die eventueel uitklapbaar zijn. Zorg voor een aantal elementen die het gezellig maken, maar zet de ruimte niet vol met allerhande prullaria. Orde in je leefruimte, zorgt ook voor orde in je hoofd. En dat zal je tijdens je examens zeker kunnen gebruiken! Ruim dus met enige regelmaat je kamer eventjes op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here