modern tv meubel

Het tv-meubel is vaak het middelpunt van de zithoek. De tv vormt een belangrijke bron van ontspanning, wat het tv-meubel een belangrijk meubelstuk maakt. Oftewel: een meubelstuk dat met zorg uitgekozen dient te worden. Met deze tips kom jij sowieso thuis met het juiste tv-meubel voor in jouw interieur.

Stijl

Wil jij het tv-meubel volledig integreren in jouw interieur? Denk dan goed na over de stijl van het meubel. Tv-meubels zijn er tegenwoordig in alle stijlen en kleuren, denk aan een tv meubel industrieel tot aan een landelijk, er is voor ieder wat wils! Maar houd er wel rekening mee dat het meubel behoorlijk prominent aanwezig is in de zithoek. Misschien word je juist blij van een kleurrijk tv-meubel onder je favoriete serie, maar ben je juist snel afgeleid? Dan is een meubel in een neutrale kleur en eenvoudig design een handiger plan.

Functie

Ook is het zaak dat je weet welke functies het tv-meubel dient te hebben – naast de basis vormen voor je beeldscherm en apparatuur. Wil je er alleen kabels in verstoppen? Of geef je de voorkeur aan een meubel met meer opbergruimte? En wil je deze kastruimte dan alleen gebruiken voor televisie gerelateerde spullen of ook voor losse rommeltjes? Open vakken zijn heel leuk voor het uitstallen van woonaccessoires, reissouvenirs en boeken, maar kunnen ook een onrustige uitstraling geven. De antwoorden op al deze vragen zijn van invloed op de grootte van het televisiemeubel.

Grootte

Natuurlijk is het ook belangrijk om bij de keuze voor het tv-meubel rekening te houden met de afmetingen van de televisie. Wordt de televisie een blikvanger of ga je voor een bescheiden variant aan de muur, waardoor de nadruk meer op het tv-meubel ligt? Een groot scherm op een klein kastje maakt je televisie lomp; een klein scherm op een hele grote kast maakt je tv-meubel lomp. Ook de hoogte doet er toe: voor optimaal kijkcomfort dient het midden van je beeldscherm zich net iets onder ooghoogte te bevinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here